Så mange mennesker kan du hjælpe

178,-

For 178 kr. giver du mad og vand til to mennesker på flugt i en hel måned.

476,-

For 476 kr. giver du mad og vand til en mor, far og fire børn i en hel måned.

785,-

For 785 kr. giver du mad og vand til to familier med en mor, far og tre børn i en hel måned.

Familier i Yemen er ofre for et sammenbrud – du kan hjælpe!

Yemens befolkning står midt i den største humanitære krise i verden lige nu. Fire ud af fem mennesker har akut behov for mad og vand, og FN har klassificeret katastrofen i Yemen på højeste niveau af skalaen for humanitære kriser.

»Det her er det mørkeste øjeblik i Yemen, som jeg har været vidne til,« udtaler Mark Lowcock, Nødhjælpskoordinator for FN.

DRC Dansk Flygtningehjælp er massivt til stede i Yemen, hvor vi lige nu kæmper for at afbøde katastrofen. Vi er en af de største og blandt de få organisationer, der er blevet under krigen og stadig arbejder i landet – og vi er helt ude ved frontlinjerne, bare få kilometer fra kampene. Hver måned deler vi madrationer og drikkevand ud til 800.000 mennesker.

Frontlinjerne rykker sig dag for dag. Vi er nødt til at følge med for at kunne fortsætte med at levere nødhjælp til de mange familier, der hele tiden må flygte for at undgå krydsilden ...

Hjælp familier ud af hungersnøden

Borgerkrigen i Yemen har hærget siden 2015 og sendt 3,6 millioner mennesker på flugt. Familier, der er helt uforskyldte i krigen, er ofre for den massive hungersnød, der lige nu er ved at tage livet af dem. Mangel på rent drikkevand har forårsaget voldsomme udbrud af kolera, men halvdelen af landets hospitaler er ude af drift – bombet til grunden.

Udover at sikre mad og vand uddeler vi sæbe, så befolkningen kan beskytte sig mod COVID-19. Og vi giver husly til familier, der har mistet alt under flugten fra krigen. Alene i 2019 nåede vi 1,2 millioner yemenitter med livreddende nødhjælp og beskyttelse.

Vi gør alt, hvad vi kan med de midler, vi har. Men hver dag vokser behovet for mad og vand til flere familier. Du kan hjælpe nogle af familierne i Yemen ud af hungersnøden ved at støtte I DAG.