Du kan gøre en forskel!

­­­For en flygtning kan det være en stor udfordring at komme til et fremmed land med en helt anden kultur og et helt andet sprog. En ven kan styrke overskud og troen på fremtiden, og støtte en flygtning med at lære sproget, finde beskæftigelse og tage aktiv del i lokalsamfundet. 

Du vælger selv, om du vil blive ven med en flygtning sammen med din familie, din partner eller alene. Det vigtigste er, at du vil et andet menneske, og har mod på at give en hjælpende hånd i hverdagen.

Når du bliver frivillig ven med en flygtning, så mødes I regelmæssigt - typisk en gang om ugen eller et par gange om måneden - og laver det, som I har lyst til. Nogle mødes over en kop kaffe og øver sproget eller ordner praktiske ting. Andre laver en legeaftale med børnene, mødes for at dyrke sport eller går en tur sammen. Det er jer der bestemmer, hvad jeres venskab skal handle om og hvor ofte i ses.

Lige nu mangler 1.000 flygtninge en dansk ven, som har lyst til at hjælpe dem med en god start i lokalområdet. Vil du være med?

Tilmeld dig

Så hører du fra os i løbet af 3-5 hverdage

OBS: I København mangler vi ikke længere venner! MEN vi har en masse andre spændende frivillige aktiviteter med flygtninge, som du kan være med til!

Skriv dit fulde navn.

 

Typiske spørgsmål

Hvordan taler vi sammen?
Nogle flygtninge er hurtige til at lære dansk, mens det går langsommere for andre. Men bare rolig, I lærer hurtigt at kommunikere med hinanden - det kræver bare en smule tålmodighed og måske lidt google translate i starten.

Hvad skal vi lave sammen?
Et godt sted at starte er det praktiske. Mange flygtninge har brug for hjælp til at forstå breve, lære sproget og begå sig i Danmark, hvor mange ting er helt nye eller anderledes end det land de er flygtet fra.

Mange mødes også om et måltid eller en kop kaffe, går ture sammen og oplever byen eller naturen og lærer hinanden godt at kende ad den vej. Når vi taler med flygtninge om danske venner, så siger mange, at det allerbedste er at have en ven, som man kan tale med og som vil dem.