Bæredygtige vandløsninger til en overset befolkning

Ifølge FN mangler 663 millioner mennesker stadig adgang til forbedret drikkevand og siden 2016 har Grundfos og Dansk Flygtningehjælp investeret i fælles læring.

Bæredygtige Vandløsninger

Grundfos og Dansk Flygtningehjælp på projektbesøg i Jordan.

Grundfos og Dansk Flygtningehjælp arbejder sammen på at udvikle projekter i Afrika og i Mellemøsten. Partnerskabet har fokus på bæredygtige vandløsninger for flygtninge og lokalbefolkning. I Uganda er partnerne i gang med at installere soldrevne pumpeløsninger til rent drikkevand i en af verdens største flygtningelejre og fokuserer på at dokumentere resultaterne, så der kan komme læring og forbedrede løsninger ud af samarbejdet. Arbejdet er med til at give Grundfos og Dansk Flygtningehjælp erfaring med denne type partnerskaber, der kræver nye samarbejdsformer.

”Grundfos ser en god mulighed for bedre at forstå behovene i flygtningelejre, og hvordan vi som virksomhed kan koble forretning og positiv forandring for nogle af verdens fattigste.”

– Kim Nøhr Skibsted, Group VP - Communication, Public Affairs & Engagement, Grundfos

 

Læs også:

Bidibidi camp - woman at water station

 

Ny teknologi og partnerskab sikrer rent drikkevand i flygtningelejre
Samarbejde med Grundfos og DTU hjælper flygtninge i Uganda med rent drikkevand. Det sker gennem bæredygtig vandforsyning i flygtningelejre med vandstationer drevet på solceller.

Læs hele casen her