Sådan ser årets lågekalender ud.

Børnenes U-landskalender 2018

Køb Børnenes U-landskalender og hjælp syriske flygtningebørn til en bedre hverdag i Jordan, Libanon og Tyrkiet.
 
 

Du kan nu købe årets U-landskalender og hjælpe syriske flygtningebørn til en bedre hverdag i Syriens nærområder.

Mere end fem millioner syrere – omkring halvdelen af dem børn - har søgt tilflugt i Syriens nabolande Jordan, Libanon og Tyrkiet. Disse tre lande har nu verdens højeste antal flygtninge i forhold til indbyggertal, og det massive antal presser landenes ressourcer voldsomt.

De syriske børn lider ofte af traumer på krigens rædsler og mistede familiemedlemmer. Og mange går ikke i skole, fordi de enten ikke har psykisk overskud, eller deres forældre ikke har råd.

Du kan hjælpe de syriske flygtningebørn i nærområderne ved at købe Børnenes U-landskalender i bl.a. supermarkeder og i vores webshop her.

Det går overskuddet til

Overskuddet fra Børnenes U-landskalender vil blive brugt på tre formål:

1) At etablere børnevenlige zoner i lokale medborgerhuse i Jordan, Libanon og Tyrkiet. Her får flygtningebørn et trygt rum, hvor de gennem leg og læring får hjælp til at opbygge personlige og sociale kompetencer til at håndtere deres traumer og svære situation.

2) At styrke flygtningebørns faglige udvikling gennem lektiehjælp og skolevejledning.

3) At styrke flygtningebørnenes robusthed og modstandskraft gennem støtte og rådgivning til deres forældre.

Du kan læse mere om årets projekt her

Danske børn lærer at se verden med en flygtnings øjne

Udover at samle penge ind har Børnenes U-landskalender også det formål at lære danske skolebørn om syriske flygtningebørn i nærområderne.

Derfor har Dansk Flygtningehjælp lavet en interaktiv virtual reality-oplevelse kaldet ’Se verden med en flygtnings øjne’. Her kan man få oplevelsen af selv at være et syrisk flygtningebarn i Jordans hovedstad Amman.

Med støtte fra Udenrigsministeriet og Ole Kirk's Fond har Dansk Flygtningehjælp lavet 14.000 VR-briller, som er sendt ud til de danske skoler.

Og derudover besøger Dansk Flygtningehjælp mere end 200 skoleklasser med et event med en syrisk flygtning samt vores VR-oplevelse for at give elever viden om livet som flygtning.

Den nye VR-oplevelse er gratis og kan prøves af alle danskere med en smartphone (også selv om man ikke har VR-briller).

Prøv selv VR-oplevelsen 'Se verden med en flygtnings øjne' her

Sådan foregår det, når skoleklasser prøver VR-oplevelsen ’Se verden med en flygtnings øjne’