Ansøgningsprocessen

Søger du et job i Dansk Flygtningehjælp? Find råd om ansøgningen, jobsamtalen og ansættelsesprocessen her.

ANSØGNINGEN

Vi modtager ca. 150.000 ansøgninger per år. Det betyder, at du som ansøger må være omhyggelig med at skrive en ansøgning, som reflekterer hvordan dine kompetencer passer til den stilling, som du søger.

Inden du kan uploade din ansøgning, CV og relevant uddannelsesbevis, skal du udfylde et ansøgningsskema med din personlige information.

Når du skriver din ansøgning, så vær opmærksom på følgende:

  • Vær sikker på, at du giver al den information, der efterspørges i annoncen.
  • Sørg for, at du har belæg for at søge jobbet, dvs. at du besidder de kvaliteter og kompetencer, der kræves.
  • Tænk på personen, som læser din ansøgning. Sørg for at der er luft imellem dine afsnit. Vi anbefaler, at dit CV ikke er længere end 3-4 sider.
  • Skil dig ud ved at lade dine kompetencer, din personlighed og dine erfaring skinne igennem.
  • Nogle gange får vi helt op til 20 ansøgninger fra den samme kandidat til vidt forskellige jobs, og vi begynder at tvivle på, om du ved, hvad du er virkelig god til. Søg kun de jobs, hvor du besidder de kvalifikationer og kompetencer der efterspørges, og hvor du tror på, at du er et godt match. 

Når du har klikket “send ansøgning” modtager du automatisk en e-mail med en kvittering for modtagelsen. Hvis det haster at få stillingen besat, læser vi ansøgninger og kalder til interviews inden deadline.

Vi bestræber os på at vende tilbage til alle kandidater senest 8 uger efter ansøgningsfristen. Nogle rekrutteringer finder sted i de områder, hvor vi arbejder i nødsituationer, og grundet presset deraf har vi ikke altid mulighed for at vende tilbage til alle kandidater.

SAMTALEN

Hvis du bliver inviteret til en samtale, vil du normalt høre fra os kort efter ansøgningsfristen. For særlige roller, specielt lederstillinger, vil vi muligvis bede dig om at udfylde en personlighedsanalyse.

Samtalen har fokus på tre overordnede områder: Din motivation for at søge stillingen, hvordan din profil og erfaring passer til stillingen og praktisk information om stillingen.

Her et par gode ting at overveje i forbindelse med samtalen:

  • Vær forberedt: Sørg for at sætte dig ind i jobbet og DFH som organisation. Læs stillingsannoncen grundigt og naviger rundt på vores hjemmeside for at lære mere om vores historie, værdier mm.
  • Lyt: Vær sikker på, at du har forstået spørgsmålet rigtigt. Det er helt i orden at bede om at få spørgsmålet en gang til.
  • Vær specifik: Giv konkrete eksempler på hvordan din tidligere erfaring kan sættes i spil i jobbet hos os.
  • Stil spørgsmål: Samtalen er til for at begge parter lærer mest muligt om hinanden.
  • Sørg for, at ansættelsespanelet får al nødvendig information om dig og dit kandidatur. Hvis der er ting, vi har behov for at vide, men som vi ikke er kommet ind på i løbet af samtalen, kan du nævne dette til sidst.

EFTER SAMTALEN

Hvis vi beslutter os for at fortsætte med dig som kandidat til stillingen, vil vi bede dig om lov til at kontakte dine professionelle referencer. Vi vil kontakte minimum to.

Hvis du ikke går videre, vil du blive kontaktet af et medlem af ansættelsespanelet. Vi stræber efter at give en personlig tilbagemelding til alle, der har været til samtale, men nogle gange kan der opstå forsinkelser i processen.