Uledsagede børn og enlige kvinder er nogle af de mest sårbare flygtninge i Serbien. Vi giver dem husly og varme, så de kan overleve vinteren.

Vi redder liv i Europas vinterkulde

Kraftige snefald og temperaturer langt under frysepunktet påvirker i disse dage tusindvis af mennesker på flugt i store dele af Europa. Dansk Flygtningehjælp er til stede og arbejder i døgndrift for at redde liv i vinterkulden.
 
 

17.01.17

I Serbien bor mange sårbare flygtninge på gaden, herunder uledsagede børn og enlige kvinder. De er lige nu i højrisiko for frostskader, respiratoriske skader og hudinfektioner på grund af den bidende kulde.

Derfor intensiverer vi i disse dage hjælpen til mennesker på flugt i Serbien – i tæt samarbejde med de statslige myndigheder samt EU, FN og andre organisationer. Vi forbedrer indkvarterings- og modtagekapaciteterne i flygtningelejrene og uddeler tæpper og varme måltider. Vi sørger også for lægehjælp til dem, hvis helbred er påvirket af den bidende kulde.

Også i Grækenland, der gennem den seneste tid har været ramt af intens kulde og nedbør, er vi massivt til stede. Vores medarbejdere uddeler varmt tøj, tæpper og varmeovne og sørger for husly og varme måltider til de mange tusind mennesker, der har søgt tilflugt i Grækenland, på flugt fra krig i bl.a. Syrien, Irak og Afghanistan.

Danskernes støtte medvirker til, at vi kan opretholde og intensivere arbejdet for mennesker på flugt, også inden for Europas grænser. De penge, vi samler ind, både via vores faste støtter og enkeltdonationer, kan vi bruge til løbende indsatser, alt efter hvor behovet er størst lige nu – som for eksempel for de sårbare flygtninge i Serbiens vinterkulde.