Poul Holm, tidligere hjemløs, var medkoordinator for landsindsamlingen i Vejle. Han var én af jeres favorithistorier på facebook i 2016 (foto: Angelina Owino).

TOP 5: Jeres favoritter fra vores Facebook-side

2016 går på hæld og i den anledning har vi trawlet vores Facebook igennem for at finde de historier, som I bedst kunne li’. Fra hjertegribende historier om flygt til de opmuntrende fortællinger om folk, som gør en indsats. Vi giver jer her: jeres favoritter fra Dansk Flygtningehjælps Facebookside.
 
 

01.12.16

Khaled Ksibe

Khaled Ksibe underviser i dag i dansk på arabisk. 

Nummer 5: Khaled Ksibe og hans danskundervisning på arabisk

Vi er vilde med Khaled – og det var I også! Gennem 2016 har vi fortalt om den unge syriske flygtning, som kom til Danmark for bare 3 år siden, hurtigt lærte dansk på vores Lærdansk-kursus, begyndte at undervise andre i dansk på YouTube og siden vandt den Europæiske Sprogpris 2016. Det har været et hektisk år for Khaled siden han startede sin YouTube-kanal, hvor han underviser i dansk på arabisk. Men arbejdet har båret frugt. Han er nu i professionelle studier, hvor han får hjælp til at lave endnu sejere videoer. Khaled får et kæmpe ”like” herfra!

Tjek det første indslag om Khaled her

Tjek det seneste indslag her

Tala Azrak

Tala Azrak scorede topkarakterer i 3 eksaminer (Foto: privat)

Nummer 4: Efter et år i Danmark: Tala fra Syrien fik 12 i dansk

Nummer 4 på vores liste over jeres yndlingshistorier fra Facebook handler om anden en sej, ung syrer: Tala Azrak. Efter hun og familien kom til Danmark fra Syrien, startede hun i en modtagerklasse på Lyngby Handelsskole. Og bare 10 måneder senere fik hun topkarakterer i både dansk, matematik og engelsk. Det er en superflot præstation, og det fik også jer til at rose hende.

talafacebook1

Vi siger godt gået, Tala, og giver dig 4.-pladsen.

Du kan læse historien her

Webbillede -petition -medium

Foto: Aris Messinis, Scanpix

Nummer 3: Underskriftsindsamlingen: Familier på flugt skal ikke drukne!

Over sommeren 2016 forsøgte vi at sætte fokus på, at mennesker stadig dør i Middelhavet i deres forsøg på at flygte fra krige og konflikter. Vi bad om jeres støtte til, at få igangsat initiativer, som kan sikre, at færre mennesker dør på turen over det bedrageriske hav – og det gjorde I i stor stil. På årsdagen for Aylan Kudis (den lille syriske dreng, som druknede på turen over Middelhavet) død, kunne Andreas Kamm, med jeres støtte, komme med et alvorligt opråb til politikere: Vi kan gøre det bedre – mennesker på flugt skal ikke drukne.

Opslaget skabte en del debat på vores facebook-side, men det er vi heldigvis også glade for, og vi oplever faktisk ofte, at vi – med en god tone – kan fortælle folk om vores arbejde, så de måske ændrer mening.

Du kan læse Andreas Kamms indlæg her

Jesper Christensen donerer ur

Vores ambassadør, Jesper Christensen, donerede et ur.

Nummer 2: Jesper Christensen bortauktionerer sit Omega Seamaster armbåndsur

De fleste drenge og mænd, ville takke pænt ja, hvis de fik et Omega Seamaster ur foræret. Uret er blevet et klassisk ikon, bl.a. takket være James Bond. Men da vores ambassadør, skuespiller Jesper Christensen, modtog netop sådan et ur, som tak for hans indsats i rollen som Mr. White i tre Bond-film, sagde han nej tak. Eller det vil sige: han valgte at sælge det videre og donere alle pengene til os.

Jeg ville slet ikke bryde mig om at gå rundt med noget af så stor værdi om håndleddet. Jeg bruger selv et brugt Lorus til 300 kroner, som ikke påkalder sig nogen opmærksomhed, og som jeg godt tør lade ligge i omklædningsrummet. Til gengæld bliver jeg glad, hvis den omstændighed, at det er givet til mig og har forbindelse til James Bond-universet, gør, at det kan omsættes for nogle flere penge, som kommer Dansk Flygtningehjælp til gode,” fortalte han til Euroman i januar.

Uret, som havde en indgraveret hilsen fra producenterne, var vurderet til et sted mellem 70.000 og 90.000 kroner, men blev solgt for svimlende 162.000 danske kroner, som altså blev doneret til Dansk Flygtningehjælp. Vi er vilde med både donationen og med Jesper, og det var I også. Og så er det vist tid til at sige: Tak til Jesper og tak til jer.

Læs om, hvorfor Jesper donerede sit ur her

Poul 002

 (foto: Angelina Owino). 

Nummer 1: Tidligere hjemløs: Man kan da bare hjælpe begge steder

Historien om Poul Holm, der har været hjemløs og nu hjælper både flygtninge og hjemløse, var jeres favorit i 2016. Vi lærte Poul at kende, efter han havde meldt sig som medkoordinator for Landsindsamlingen i Vejle, og vi blev selv ret imponerede over den indsats, som han leverer for folk som har brug for hjælp. Reaktionerne på historien var mange – langt de fleste positive. I skrev bl.a.:

Ph2

Ph4

Og selvom der også var en del kommentarer, som var kritiske (mildt sagt), blev Poul rørt over al den opmærksomhed han fik på vores side. Men vigtigst af alt, var Poul stolt over en god indsamling i Vejle, som gav over 100.000 kroner.

Ph

Vi synes, at du er for sej, Poul! Vi siger tak for indsatsen og kvitterer med en førsteplads på vores liste.