Udvidet strategisk partnerskab mellem UNHCR og Dansk Flygtningehjælp

I går underskrev FN’s højkommissær for flygtninge, António Guterres en samarbejdsaftale med Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Andreas Kamm. Aftalen bygger på et allerede eksisterende strategisk partnerskab, men siden er omfanget af samarbejdet vokset betydeligt, hvilket har været med til at understrege vigtigheden af det strategiske partnerskab mellem UNHCR og Dansk Flygtningehjælp.
 
 

En strategisk partnerskabsaftale mellem Dansk Flygtningehjælp og FN’s Flygtningehøjkommissariat UNHCR blev i går underskrevet i Geneve. Aftalen er en videreførelse af en tidligere strategisk samarbejdsaftale fra 2007, der er nødvendig i lyset af det stærkt udvidede samarbejde mellem de to organisationer, og ikke mindst Dansk Flygtningehjælps operationelle vækst i verdens brændpunkter.

”Vi er meget glade for, at med den nye aftale er vores samarbejde med UNHCR blevet udvidet – og det er blevet anerkendt, at Dansk Flygtningehjælp er en foretrukken strategisk partner for UNHCR. UNHCR og Dansk Flygtningehjælp er hinandens største partnere, og vi meget glade for aftalen, der bekræfter et øget strategisk samarbejde,” siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm.

Partnerskabsaftalen vil øge samarbejdet på globalt, regionalt og lokalt niveau indenfor beskyttelse, nødhjælp og langsigtede løsninger for verdens flygtninge og fordrevne, der på nuværende tidspunkt med 51 millioner mennesker på flugt, har nået det højeste antal siden Anden Verdenskrig.

”Begge organisationer yder assistance til flygtninge og internt fordrevne i alle faser af deres fordrivelse, og det er aftalens væsentligste omdrejningspunkt. Aftalen vil betyde, at samarbejdet på jorden i verdens brændpunkter vil blive mere effektivt og proaktivt,” siger Andreas Kamm.

Dansk Flygtningehjælp arbejder i 36 af verdens brændpunkter, og er en central humanitær aktør i alle de fire niveau 3 kriser (den mest alvorlige kategori), der er udråbt af FN i Syrien, Irak, Sydsudan og den Centralafrikanske Republik.