Syriske flygtninges opfattelser af turen til Europa

Dansk Flygtningehjælps folk i Mellemøsten har gennemført en lang række interviews med syriske flygtninge i Jordan, Libanon og Tyrkiet for at forstå flygtningenes opfattelser af og holdninger til at rejse til Europa. Læs om resultaterne og hele rapporten her.
 
 

Væsentlige konklusioner fra rapporten:

  • Den foretrukne løsning blandt de syriske flygtninge er en sikker og værdig tilbagevenden til et fredeligt Syrien, selvom de fleste er ved at indse, at der kan gå meget lang tid, før det kan lade sig gøre.
  • Forholdene i Jordan, Libanon og Tyrkiet er den væsentligste faktor for at syrerne overvejer at tage videre fra nærområderne, hvilket bliver forstærket af en følelse af, at konflikten i Syrien vil vare ved i lang tid endnu.
  • Forfølgelsen af mulighederne for at forsørge sig selv (herunder legal ret til at arbejde), uddannelse, lægehjælp, og øget bistand er alle motivationer for de mulige rejser til Europa.
  • Syriske flygtninge har meget forskellige og i nogle tilfælde overdrevne forventninger til livet i Europa. Oplysninger kommer typisk via mund-til-mund og fra folk, de kender fra lokalsamfundene og er ikke altid pålidelige.
  • Udfordringerne og risiciene ved rejsen til Europa er velkendte for syriske flygtninge, men alligevel anser mange af de syriske flygtninge disse risici for at være chancen værd.
  • Nogle syrere er bekymrede for de kulturelle forskelle mellem Mellemøsten og Europa og samtidig gør afstanden til hjemlandet, Syrien, at de ikke har lyst til at tage afsted.
  • De syriske flygtninge bruger betragtelige summer af penge, herunder ofte at sætte sig selv og sin familie i gæld for at tage bådturen til Europa.

Oplysningerne i denne rapport er indsamlet via mere end 50 fokusgruppe-diskussioner samt 444 interviews med familier Libanon, Tyrkiet og Jordan gennemført i slutningen af ​​2015. De syriske flygtninge i nabolandene er i fokus for denne undersøgelse.

Klik her for at læse hele rapporten (på engelsk)