Køb en øl og støt børn på flugt

Nu kan du nyde danskproduceret kvalitetsøl og samtidig hjælpe syriske flygtningebørn i Libanon. Det danske microbryggeri Mikkeller har lavet en ny øl, hvor al overskuddet fra salget går til Dansk Flygtningehjælp.
 
 

Op mod 12 millioner syrere på flugt, og Libanon er det land i verden, som huser flest flygtninge i forhold til indbyggertal. Mange lever under kummerlige forhold og har oplevet frygtlige ting på deres vej. Især børn og kvinder, som udgør 75 % af flygtningene i Libanon, er udsatte.

Dansk Flygtningehjælp har oprettet fem permanente såkaldt børnevenlige steder i Libanon og opererer desuden med 70 mobile børnevenlige steder, hvor syriske børn sikres trygge omgivelser, der giver dem plads at være børn, midt i alle urolighederne og bekymringerne. Her kan børnene få et pusterum, lege, få nye venner og modtage undervisning og støtte fra voksne. 

Ny øl hvert halve år

Hele overskuddet fra øllen HELP går til arbejdet disse børnevenlige steder, og det er Mikkellers plan at brygge den på ny hvert år, så støtten er vedvarende.

”Uden den form for støtte kunne vi slet ikke hjælpe så mange børn, som er tvunget på flugt, som vi gør i dag. Vi er derfor meget taknemmelige for Mikkellers initiativ.” siger Kathrine Schmidt, projektleder i Dansk Flygtningehjælp.

Øllen kan købes her samt på alle Mikkellers barer i Danmark - og vil efterfølgende blive distribueret og solgt i hele verden.