© Søren Svendsen
© Søren Svendsen

Mød os på Folkemødet 2016 d.16.-19. juni

I Flygtningefløjen udfoldes og udfordres myter og fakta, holdninger og erfaringer om flygtningeforhold i verden og i Danmark. Bygger debatten om flygtninge på de rigtige præmisser? Hvordan anskuer vi de udfordringer, som vi står overfor? Og hvem og hvad kan ændre slagets gang?
 
 

31.05.16

Vi glæder os til at se dig i vores telt Flygtningefløjen på Kæmpestranden J3

Se programmet her:

TORSDAG

Torsdag 16-17
Tjek af danske medier: Er dækningen af flygtninge god nok?
Tv- og radiovært Louise Hededam griller tre danske mediechefer om den danske dækning af flygtningesituationen. De tre mediechefer er digital nyhedshef på Ekstra Bladet Pernille Holbøll, chefredaktør på Jyllands Posten Pierre Collignon, chefredaktør på TV 2 News Mette Østergaard

Moderator: Louise Hededam TV- og radiovært
Deltagere: Pernille Holbøll digital nyhedschef på Ekstra Bladet, Pierre Collignon chefredaktør på Jyllands Posten, Mette Østergaard chefredaktør på TV 2 News

Torsdag 17.30-18.30
Reception: Dansk Flygtningehjælp fylder 60 år
Det er i år 60 år siden at et tog fyldt med ungarske flygtninge rullede ind på Padborg Station, og Dansk Flygtningehjælp blev til. I anledning af jubilæet inviterer vi på en times hyggelig networking med medarbejdere og venner af organisationen og dykker ned i den foranderlige historie.

Vært: Andreas Kamm

FREDAG

Fredag 11.30-12.15
Fup og fakta om flygtninge
Fire politikere dyster med hinanden i deres viden om flygtningeforhold og -politik. Flygtningeområdet er fortsat brænd varmt stof i den politiske debat, men hvad er myter, og hvad er virkelighed? Med et glimt i øjet dyster og debatterer vi sagen.

Moderator: Jesper Zølck, studievært TV2 News
Deltagere: Søren Espersen DF, Mette Gjerskov Soc, Sofie Carsten Nielsen Ra, Naser Khader K

Fredag 13-14
Kan frivillige hjælpe flygtninge i arbejde?
Flygtninge skal hurtigt i job for at sikre integrationen, men hvad indebærer det for frivillige, der har med flygtninge at gøre? Kalder det på nye typer af frivillighed? Kan vi stille andre krav til frivillige, og er der nye effektive veje i samarbejdet mellem frivillige, kommuner og erhvervsliv?

Moderator: Sanne Gram Fadel, studievært DR2
Deltagere: Mads Nygaard Venligboerne, Pernille Brandt Århus kommune, Lone Tinor-Centi Dansk Flygtningehjælp
Eventen præsenteres i samarbejde med SIRI

Fredag 16-17
Med Nagieb Khaja til de syriske frontlinjer
En af Danmarks mest erfarne krigskorrespondenter Nagieb Khaja, fortæller om, hvordan han dækker krigen i Syrien indefra, hvorfor han fortsætter med at sætte livet på spil for at fortælle syrernes historie og hvilke oplevelser fra krigen, der har gjort størst indtryk.

Deltagere: Nagieb Khaja

LØRDAG

Lørdag 13-13.30
Fra syrisk flygtning til dansklærer på to et halvt år
Khaled Ksibe er en regulær youtube-sensation og hjælper tusinder med at få tjek på det danske sprog via hjemmebryggede videoer med danskundervisning på arabisk. Lise Rønne får Khaleds historie fra den trygge barndom i Syrien til flugten mod Danmark og om at blive integreret på rekordtid.

Interviewer: Lise Rønne TV-vært DR
Deltager:
Khaled Ksibe, studerende


Lørdag 14.30-15
Hvordan beholder vi humanismen i en flygtningekrise?
Over en kop fælles eftermiddagskaffe taler den franske ambassadør, Francois Zimeray, og Dansk Flygtningehjælps Andreas Kamm om, hvordan vi kan beholde humanistiske værdier og respekt for menneskerettigheder, når flygtningekrisen banker på.

Moderator: Sara Schlüter journalist Dansk Flygtningehjælp
Deltagere: Francois Zimeray Frankrigs ambassadør i Danmark, Andreas Kamm generalsekretær Dansk Flygtningehjælp

Lørdag 15.30-16
Kan en dansker redde verden?
I samtale med Lise Rønne fortæller den erfarne nødhjælpsarbejder Niklas Størup Agerup om sine personlige møder med nødlidende flygtninge i Balkan og på Lesbos. Han fortæller også om, hvordan nødhjælpen kommer frem, når Islamisk Stat nærmer sig i Irak og bomberne flyver kun få kilometer væk.

Interviewer: Lise Rønne, TV-vært DR
Deltager: Niklas Størup Agerup, nødhjælpsarbejder Dansk Flygtningehjælp

Lørdag 17.30-18
Spørg Andreas Kamm
Hvor står vi egentlig, når det gælder flygtningesituationen i dag? Og hvad stiller vi op med verdens 60 mio. flygtninge? Generalsekretær Andreas Kamms syn på sagen er som aldrig før efterspurgt i både ind- og udland. Hvad ville du spørge ham om, hvis det var dig, der holdt mikrofonen?

Deltager: Andreas Kamm, generalsekretær Dansk Flygtningehjælp