Massiv opbakning til verdens flygtninge

16.000 danskere var i dag på gaden for Dansk Flygtningehjælp. Landindsamlingsresultatet på over 16 millioner kroner er det bedste i mange år, og pengene vil gøre en forskel for flygtninge og fordrevne i verdens brændpunkter.
 
 

Mange tusind danskere har i dag givet tre timer af deres søndag til fordel for verdens flygtninge og fordrevne, og resultatet på mere end 16 millioner kroner er det bedste i 10 år.

”Det er altid fantastisk at se så mange danskere på gaden for verdens flygtninge, og landsindsamlingen har aldrig været vigtigere end netop nu. Der er 51 millioner flygtninge og fordrevne i verden – det højeste antal siden Anden Verdenskrig, og midlerne fra dagens indsamling vil gøre en forskel i nærområderne – bl.a. i en række af verdens alvorligste kriser som eksempelvis Syrien, Sydsudan og Den Centralafrikanske Republik,” siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm.

Hver indsamler får i gennemsnit 1000 kroner i indsamlingsbøssen, og for det beløb kan Dansk Flygtningehjælp uddele nødhjælpspakker med mad til 2 flygtningefamilier på 5 personer i en måned. Pakkerne indeholder bl.a. mel, ris, bønner olie og sukker samt kød og fisk.

“Der skal lyde en stor tak til de mange danskere, der har samlet ind eller bidraget til landsindsamlingsresultatet i dag. Det er tydeligt på de tilbagemeldinger, vi har fået i dag, at mange er bevidste om den historiske flygtningesituation verden står med, og det tror jeg har været en motivationsfaktor for rigtig mange,” siger Andreas Kamm.

Danskere, der ikke fik besøg eller som ikke var hjemme, kan stadigvæk nå at give et bidrag:

Støt med 50 kroner: sms ’Flygt50’ til 1910. Støt med 150 kroner: Ring 9054 0808. Eller giv et valgfrit bidrag via mobilepay til 60 101 101.

Dansk Flygtningehjælp yder nødhjælp og langsigtede løsninger til flygtninge og fordrevne i mere end 35 lande i verdens brændpunkter og hjælper 2,5 mio. flygtninge om året.