© Sisse Stroyer
© Sisse Stroyer

- Jeg vil tilbage til Syrien og blive til noget!

Lise Rønne og Jesper Christensen er ambassadører for Dansk Flygtningehjælp og er i den forbindelse i Libanon for at møde flygtninge. På et børnecenter kommer pigen Raina hen for at give dem et vigtigt budskab.
 
 

- Når jeg bliver stor, vil jeg være advokat. Jeg vil have, at alle er lige, og ingen er uretfærdige overfor andre.

De kraftfulde ord kommer fra en lille pige med store tårer i de mørke øjne. Hun hedder Rania og har tilbragt de sidste par timer i et af de børnecentre, som Dansk Flygtningehjælp er med til at drive i Libanon.

To gange om ugen kommer hun her for at lege, lære og blive lyttet til. Ønsket om at skabe retfærdighed bunder i en tilværelse, der er alt for desperat til så lille en pige.

Hun har taget fat i Jesper og Lise, fordi hun ønsker at fortælle dem om sine bekymringer. Hendes største ønske er at komme tilbage til Syrien og få en sikker fremtid for hendes familie og hende selv. Hun er misundelig på andre børn, der har et godt liv, for til daglig er hun rigtig rigtig ked af det. Hendes far er meget syg, og hun kan ikke gå i skole, fordi hun er syrer.

Men hvis hendes drøm om at blive dommer skal gå i opfyldelse, er skolegang alfa og omega.

Desværre er Rania ikke alene. Da Jesper til slut spørger pigens to veninder, hvad de vil være, når de bliver store, svarer de prompte: lærer og advokat.