Forholdene for flygtninge er blevet bedre i Grækenland

Siden midten af december har Dansk Flygtningehjælp arbejdet med at støtte de græske myndigheder i at forbedre modtagelsesforholdene i Moria lejren på øen Lesbos i Grækenland, hvor størstedelen af de flygtninge og migranter, som kommer til Europa ankommer.
 
 

13.02.16

I 2015 de græske øer har været den primære indgang til flygtninge og migranter, der krydser ind i Europa med Lesbos som den ø, hvor langt de fleste er ankommet til. Modtageforholdene har forståeligt nok været presset til det yderste. I de sidste par måneder har Dansk Flygtningehjælp arbejdet på at støtte de græske myndigheder i Moria-lejren på Lesvos, hvor alle flygtninge og migranter, der ankommer til Lesbos kommer igennem for at blive registret.

"Siden midten af ​​december, har vi haft tilstedeværelse døgnet rundt i Moria-lejren, og være med at sikre at de ankomne kunne få et sted at sove, samtidig giver vi folk, der kommer ind i registreringscenteret informationer om registreringsprocessen og de tilgængelige tjenester. Siden januar har Dansk Flygtningehjælps også været med til at sikre, at der blev leveret varm mad om aftenen. Derudover har vi bistået de græske myndigheder med at forbedre faciliteterne i lejren med daglig rengøring og vedligeholdelse. Vi laver alt vores humanitære arbejde i samarbejde med de græske myndigheder, og vi har et godt samarbejde i Moria, hvor det er tydeligt at faciliterne og infrastrukturen bliver forbedret hele tiden," siger Heather Amstutz, der står i spidsen for Dansk Flygtningehjælps arbejde i Grækenland.

I 2015 blev Grækenland hovedindgangen for de flygtninge, der søger at nå frem til Europa, og det har ført til et stort pres på landet ved EU’s ydre grænse. Mere end 74.000 flygtninge og migranter er allerede ankommet i 2016, hvor mere end halvdelen af ​​dem ankommer til Lesbos.

"Vi har sendt medarbejdere til Grækenland, der taler farsi og arabisk for at forbedre vores muligheder for at give informationer. Det er en meget speciel situation, at skulle arbejde et miljø, hvor personerne vi skal hjælpe er i gang med deres flugt. Heldigvis har vi i Dansk Flygtningehjælp stor erfaring med arbejdet af alle faser af fordrivelsessituationerne, og det er en stor hjælp under disse forhold," siger Heather Amstutz.

Dansk Flygtningehjælp arbejder tæt sammen med de græske myndigheder i Moria registreringscentret på Lesbos, Grækenland. Derudover støtter Dansk Flygtningehjælp den lokale græske organisation, Aitima, der giver juridisk rådgivning i Athen. Arbejdet er finansieret af forskellige fonde, UNHCR, DFID via START-netværket og Dansk Flygtningehjælps egne midler.