”Der lugtede af sure tæer, men det var flugtens sikreste sted”

Forholdene i modtagelejren Moria på den græske ø Lesbos er blevet væsentligt forbedret i løbet af de seneste par måneder. Da en syrisk familie for nyligt overnattede i Moria var deres største problem, at der stank af sure tærer.
 
 

Sliman, hans kone og deres to børn er trætte, men lettede, efter de er ankommet til Lesbos, efter en udmattende flugt gennem Libanon, Tyrkiet og over Middelhavet. I fugleflugt er der ikke langt fra Tyrkiet til Lesbos, men turen hen over Middelhavet er farlig. Specielt når der er meget vind og store bølger og rejsen foretages i små, overfyldte både. Alene i 2016 er 410 personer døde på turen hen over havet.

”Vi overnattede en enkelt nat i Moria (registreringslejren på Lesbos, red.) i sovesalene. Det var rigtig fine forhold, men der var mange mennesker, og der lugtede af sure tæer, så vi åbnede døren og så var det lidt ligesom at sove i skoven, men det var på samme tid, det sikreste sted, vi har været på hele flugten. Vi fik også tørt tøj til børnene og mad. Det var en stor lettelse – og nu glæder vi os til at komme videre,” siger Sliman.

Læs den fulde historie om Sliman og familien her.

Læs desuden historierne, om nogle af de andre familier, der er kommet til de græske øer:

"Vil du have min autograf? Den bliver mange penge værd"

"Jeg valgte kærligheden"

"Vi var nødt til at flygte på grund af krigen i Syrien"

"Far, hvornår kommer vi til et sted, hvor der er fred?"

"Vi troede, vi skulle dø, da vi var på havet"

"Da vi kom til Moria, kunne vi endeligt trække vejret"

Dansk Flygtningehjælp har arbejdet i Grækenland siden december 2015 og arbejdet består i at støtte de græske myndigheder i at sikre ordentlige modtageforhold i Moria, sikre korrekt information til flygtningene samt uddele varme måltider og tæpper til folk, der ankommer til Lesbos. Dansk Flygtningehjælps arbejde sker i tæt samarbejde med det græske Migrationsministerium.