”Der lugtede af sure tæer, men det var flugtens sikreste sted”

Forholdene i modtagelejren Moria på den græske ø Lesbos er blevet væsentligt forbedret i løbet af de seneste par måneder. Da en syrisk familie for nyligt overnattede i Moria var deres største problem, at der stank af sure tærer.
 
 

Sliman, hans kone og deres to børn er trætte, men lettede, efter de er ankommet til Lesbos, efter en udmattende flugt gennem Libanon, Tyrkiet og over Middelhavet. I fugleflugt er der ikke langt fra Tyrkiet til Lesbos, men turen hen over Middelhavet er farlig. Specielt når der er meget vind og store bølger og rejsen foretages i små, overfyldte både. Alene i 2016 er 410 personer døde på turen hen over havet.

”Vi overnattede en enkelt nat i Moria (registreringslejren på Lesbos, red.) i sovesalene. Det var rigtig fine forhold, men der var mange mennesker, og der lugtede af sure tæer, så vi åbnede døren og så var det lidt ligesom at sove i skoven, men det var på samme tid, det sikreste sted, vi har været på hele flugten. Vi fik også tørt tøj til børnene og mad. Det var en stor lettelse – og nu glæder vi os til at komme videre,” siger Sliman.

FAKTA:
Dansk Flygtningehjælp har arbejdet i Grækenland siden december 2015 og arbejdet består i at støtte de græske myndigheder i at sikre ordentlige modtageforhold i Moria, sikre korrekt information til flygtningene samt uddele varme måltider og tæpper til folk, der ankommer til Lesbos. Dansk Flygtningehjælps arbejde sker i tæt samarbejde med det græske Migrationsministerium.