Dansk Flygtningehjælp yder rådgivning i Rødby

Antallet af nyankomne til Rødby de seneste dage, har fået Dansk Flygtningehjælp til at sende juridiske rådgivere til Lolland, der skal assistere og informere de potentielle asylansøgere om deres rettigheder. Organisationen har lang erfaring med rådgivning og sætter derfor ind i Rødby nu.
 
 

Der har været talt meget, om det stigende antal mennesker, som har krydset grænsen til Rødby de seneste dage. Dansk Flygtningehjælp havde i går tre rådgivere i Rødby og har i dag sendt to nye afsted. De skal sammen med tolke forsøge at forklare de nyankomne om deres rettigheder og hjælpe dem bedst muligt.

"Vi er selvfølgelig altid klar, når der er brug for vores kompetencer - og derfor har jeg nu sendt medarbejdere til Rødby. Vi laver rådgivninger rundt om i landet hver eneste dag - og der er i og for sig ikke noget ekstraordinært ved denne situation. Men det er klart, at det er vigtigt, at vi er til stede, hvor det er nødvendigt, og det er så Rødby i disse dage," siger asylchef i Dansk Flygtningehjælp, Eva Singer.

Der er i alt kommet mere end 1000 potentielle asylansøgere il Rødby siden søndag, og en del af disse sidder i et lokalt sportscenter. Det er der, Dansk Flygtningehjælps juridiske rådgiverne udfører deres rådgivning."Det vigtigste for os er at hjælpe disse mennesker med at forklare dem om deres rettigheder og muligheder. Det er utroligt vigtigt for dem, at de får en god rådgivning og korrekt viden. Vi har det professionelle setup til at assistere, og glade for vi har muligheden for at udnytte vores kompetencer - forhåbentligt til gavn for de mennesker, der for tiden krydser grænsen," siger Eva Singer.