Dansk Flygtningehjælp nummer tre på liste over verdens NGO’er

Global_Genevas eksklusive Top 500-liste over verdens NGO’er er netop blevet offentliggjort, og Dansk Flygtningehjælp er blevet rangeret på en tredjeplads. 1800 NGO’er har været repræsenteret, og 500 er placeret på listen.
 
 

Dansk Flygtningehjælp indtager tredjepladsen på Geneve baserede Global_Genevas liste over verdens bedste NGO’er. Kandidaterne er blevet udvalgt blandt 1800 organisationer verden over.

”Det er nu tredje gang i træk, vi befinder os i top ti på listen. Det er en tydelig anerkendelse af vores daglige arbejde med at hjælpe flygtninge og fordrevne i 36 af verdens værste konfliktzoner, som Syrien, Irak, Sydsudan og Somalia. Det er klart, at det er vanskeligt at sammenligne NGO’er på tværs af sektorer, men det er et stort skulderklap, og med den omfattende dokumentation, som der ligger bag kåringen, er vi meget stolte af vores placering,” siger Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

På den seneste liste var Dansk Flygtningehjælp nummer 4 på tværs af sektorer, men toppede den humanitære liste, der dog ikke eksisterer mere. Det er derfor et skridt op ad rangstien, men for en organisation, der beskæftiger sig med verdens for tiden største humanitære katastrofer, Irak, Syrien, Sydsudan og CAR, er det en bekræftelse på det nødvendige humanitære arbejde verden over.

”Vi står i en flygtningekatastrofe uden fortilfælde, og denne triste baggrund er en del af vores vækst i omsætning de seneste år. Vi har dog samtidig formået konstant at udvikle vores programmer og operationer og tilpasse dem de mange nye kriser, hvilket altså nu bliver anerkendt ved denne kåring. En anerkendelse jeg med det samme vil sende videre til vores 6.000 medarbejdere i verdens brændpunkter, der hver eneste dag knokler for at hjælpe flygtninge og fordrevne,” siger Andreas Kamm.

Global_Geneva beskriver Dansk Flygtningehjælp som: 'The Complete Game'. ”Internationalt er vi med fra den akutte nødhjælpsfase til genopbygning og langsigtede løsninger. I Danmark er vi med fra asylfase til integration og repatriering – når flygtninge ønsker at vende hjem. Vi opfatter denne kåring som en bekræftelse af vores engagement på internationalt, europæisk og nationalt niveau, ” siger Andreas Kamm.

Dansk Flygtningehjælp er Danmarks største humanitære NGO. Dansk Flygtningehjælp arbejder i 36 brændpunkter verden over med mere end 6.000 medarbejdere. Dansk Flygtningehjælp hjælper 2,5 millioner flygtninge og fordrevne med direkte hjælp i nærområderne. Dansk Flygtningehjælps evne til effektivt at opbygge flygtningelejre, indkøbe og uddele fødevarer samt hurtigt og effektivt at rykke ud, når behovet opstår, har gjort organisationen til en af FN’s foretrukne partnere.

Yderligere oplysninger om ranglisten, udvælgelsesmetode: http://www.top500ngos.net/