Dansk Flygtningehjælp modtager Dialogpris

 
 

21.05.15

Kategori: Nyheder, Danmark

En af Dialogpriserne for 2015 blev tirsdag d. 19. maj uddelt til Dansk Flygtningehjælp. Bag prisen står Dialog Forum, og Dansk Flygtningehjælp har bl.a. fået prisen for som humanitær organisation med udgangspunkt i dialog og engagement at arbejde for at skabe varige løsninger såvel i Danmark som globalt

Overrækkelsen af Dialogpriser 2015 foregik på Nationalmuseet i Købehavn, hvor Dansk Flygtningehjælp modtog den ene af de fire statuetter. I motiveringen for tildelingen af prisen står bl.a., at Dansk Flygtningehjælp arbejder for, at det danske samfund fortsat skal påtage sig et ansvar for verdens flygtninge – både lokalt i konfliktområder samt herhjemme, samt at organisationen således aktivt arbejder for dialog og sameksistens, både lokalt og globalt.

”Jeg er meget stolt over at modtage prisen på vegne af mere end 6.000 kolleger - herhjemme og i de 36 lande, hvor Dansk Flygtningehjælp arbejder - samt for mere end 5.000 frivillige hér i Danmark. Både mine kolleger verden over og vores mange frivillige herhjemme arbejder ihærdigt for at skabe løsninger - for de over 55 millioner mennesker på flugt og i fordrivelse globalt og løsninger omkring integration for de mennesker, de kommer hertil landet,” siger Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

Desuden beskrives det i motiveringen, at Dansk Flygtningehjælp er en organisation, der i hele sit aktivitetsspektrum tager udgangspunkt i humanitære værdier som medmenneskelighed, inddragelse, åbenhed og uafhængighed.

”For at kunne skabe løsninger er dialog helt nødvendig - både med dem, man søger at hjælpe og med de mange aktører, som kan bidrage til løsningerne. Dialog er således både en kerneværdi og et helt centralt værktøj i vores arbejde. Og så meget desto mere er vi beærede og taknemmelige for Dialogprisen,” siger Andreas Kamm.

De øvrige prismodtagere i år var borgmester Jacob B. Johansen, præst Hans Ucko, dirigent Frans Rasmussen og fhv. amtsborgmester og formand for Etisk Råd Erling Tiedeman. Tidligere har Mogens Lykketoft, Bent Melchior og NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg været blandt modtagerne.

Dansk Flygtningehjælp er Danmarks og en af verdens største humanitære organisationer med 6.000 lokale og internationale medarbejdere i mere end 36 af verdens krigs- og konfliktzoner, hvor organisationen hvert år hjælper mere end 2,5 millioner flygtninge. I Danmark er vores opgave bl.a. at yde juridisk rådgivning i forbindelse med asylproceduren og at løse en række integrationsopgaver for landets kommuner. Dertil kommer det omfattende frivillige integrationsarbejde, som vores mere end 5.000 frivillige yder rundt om i landet.