Dansk Flygtningehjælp kåret til verdens fjerdebedste NGO

NGO Advisor har netop offentliggjort deres eksklusive liste over verdens Top 500 NGO'er og Dansk Flygtningehjælp har holdt sig i toppen med en placering som nummer fire over alle verdens NGO'er. Det er nu fjerde gang i træk, at organisationen er i top 10 på listen.
 
 

21.06.16

Dansk Flygtningehjælp indtager fjerde-pladsen på den Geneve baserede NGO Advisor's liste over verdens bedste NGO’er. Det er ud af et samlet felt på 500 organisationer – og listen bygger blandt andet på hvilke resultater, innovation og bæredygtighed organisationerne kan fremvise.

”Det er nu fjerde gang i træk, vi befinder os i top ti på listen. Det er ikke tilfældigt, og vi er glade for, vi kan fremvise en konstant tilstedeværelse i toppen. Det er en tydelig anerkendelse af vores mere end 6.000 medarbejdere, der hver eneste dag gør en kæmpe indsats for at hjælpe flygtninge og fordrevne i 40 af verdens brændpunkter som Syrien, Afghanistan, Sydsudan, Yemen og Somalia – samt med at tage imod de nye borgere, der kommer til Danmark,” siger Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

”Vi er meget glade for endnu en gang at blive rangeret højt og ser det som en stor anerkendelse af, at vi har formået at rykke organisationen i den rigtige retning. Det er ikke en nem opgave at rangliste organisationer, men der ligger omfattende dokumentation bagved – og der har været fokus på mange vigtige ting såsom resultater og bæredygtighed i arbejdet,” siger Andreas Kamm.

For Dansk Flygtningehjælp der beskæftiger sig med verdens for tiden største humanitære katastrofer i Irak, Syrien, Sydsudan, Yemen og Afghanistan, er det en bekræftelse på det nødvendige humanitære arbejde verden over.

“Det er klart, at flygtningesituationen har fået en kæmpe opmærksomhed det seneste år. Men flygtningesituationen er ikke ny. Dansk Flygtningehjælp fylder 60 år i år, og der har aldrig været mere brug for vores hjælp. Men vi står samtidig overfor et paradigmeskift på området, ikke mindst fordi folk befinder sig længere og længere i flygtningesituationerne. Det betyder, at vi er nødt til at tænke langsigtet. Det betyder udvikling i nærområderne og integration i Danmark – begge områder, hvor vi står rigtig stærkt placeret og har en årelang erfaring,” siger Andreas Kamm.

NGO Advisor beskriver blandt andet, at Dansk Flygtningehjælp har mere end fordoblet sin omsætning de sidste fem år, men samtidig har formået at være en førende organisation, når det kommer til gennemsigtighed og ansvarlighed. Desuden har organisationen formået at holde fast i og udvide det livreddende arbejde i nogle af verdens farligste områder, men har på samme tid formået at blive en stærk spiller på i lang række forskellige sektorer, der også har mange tråde ind i den langsigtede udvikling. Sidste år blev organisationen nummer 3 på samme liste.

“Vi ser os selv, som en organisation, der bygger bro mellem den akutte humanitære hjælp og den mere langsigtede udvikling. Herudover har vi også et nationalt ben, så vi arbejder rundt om hele flygtningesagen. Det betyder som eksempler, at vi hjælper internt fordrevne med nødhjælp og anden bistand inde i Syrien, at vi sikrer tag over hovedet, forskellige erhvervstræninger og anden bistand i nabolandet Libanon, vi sikrer beskyttelse af sårbare flygtninge I transitlande som Grækenland, Libyen og Serbien. De flygtninge, der kommer til Danmark, kan de få rådgivning af vores jurister, inden vores integrationsafdeling og frivillige hjælper dem med at få fodfæste i Danmark. Endeligt hjælper vi også med repatriering – altså frivillige tilbagevendelser, hvor vi mange steder også har bæredygtige udviklingsprogrammer, og hvis det er krigsområder, har vores minerydningsenhed, DDG, været med til at sikre, at der er sikkert at vende tilbage,” forklarer Andreas Kamm.

Dansk Flygtningehjælp arbejder i 40 brændpunkter verden over med mere end 6.000 medarbejdere. Dansk Flygtningehjælp hjælper 2,5 millioner flygtninge og fordrevne med direkte hjælp i nærområderne. Dansk Flygtningehjælps evne til effektivt at opbygge flygtningelejre, indkøbe og uddele fødevarer samt hurtigt og effektivt at rykke ud, når behovet opstår, har gjort organisationen til en af FN’s foretrukne partnere.

Se hele listen her:

https://www.ngoadvisor.net/