© Jesper Guhle
© Jesper Guhle

Dansk Flygtningehjælp fortsætter fokus på at hjælpe flygtninge i Grækenland

I forbindelse med et ændret set-up i Moria har de græske myndigheder overtaget en række af de opgaver, som tidligere lå hos Dansk Flygtningehjælp. Men organisationen har ikke trukket sig fra registreringscentret.
 
 

Det seneste halve år har Dansk Flygtningehjælp arbejdet med myndighederne på Lesbos for at sikre bedre forhold for nyankomne flygtninge i Moria-registreringscentret på øen. I forbindelse med et ændret set-up i Moria har de græske myndigheder overtaget en række af de opgaver, som tidligere lå hos Dansk Flygtningehjælp. Men organisationen har ikke trukket sig fra registreringscentret, understreger International direktør i Dansk Flygtningehjælp, Ann Mary Olsen.

"Vi er fortsat til stede i Moria, hvor vi hjælper særligt udsatte flygtninge i samarbejde med UNHCR og er i tæt dialog med de græske myndigheder om, hvordan vi bedst kan assistere dem med at hjælpe flygtninge. Der er sket en ændring i vores tilstedeværelse som naturlig følge af, at de græske myndigheder har ændret set-up’et i Moria og dermed overtaget en række opgaver," siger hun.

De seneste dage har flere pressehistorier kunnet give den opfattelse, at Dansk Flygtningehjælp har trukket sig fra arbejdet i Grækenland. Men det er ikke korrekt.

"Vi trækker os aldrig fra at hjælpe folk. Men som en humanitær organisation er det ikke vores rolle at udøve myndighedsansvar. Det ligger fortsat hos de græske myndigheder, som vi arbejder fuld tid med for at hjælpe flest mulige og behovet er fortsat stort," siger Ann Mary Olsen.

Dansk Flygtningehjælp har arbejdet i Grækenland siden efteråret og har flere gange efterlyst større støtte til de græske myndigheder fra resten af EU.

"Grækenland har de seneste år stået med en enorm opgave for at håndtere de mange flygtninge, der er ankommet til landet. Det er en opgave, der er langt større end at et enkelt land kan håndtere det alene og der er behov for, at resten af EU yder en større støtte til de græske myndigheder i deres store arbejde, siger Ann Mary Olsen.