Dansk Flygtningehjælp efterlyser proportioner i flygtningedebatten

Verdens står i brand, mens de fleste danske politikere diskuterer nogle få tusinde asylansøgere. Dansk Flygtningehjælp savner perspektiv og proportioner. Det skriver Jyllands-Posten.
 
 

Flere steder står verden i brand. Vold, krig og hungersnød har sendt over 51 millioner mennesker på flugt, hvilket er det største tal siden Anden Verdenskrig. Alligevel handler store dele af den politiske debat her i Danmark om nogle få tusinde flygtninge og nye måder at stramme asyl- og udlændingepolitikken. Derfor efterlyser Dansk Flygtningehjælp nu perspektiv og proportioner i debatten om flygtninge.

"Vi glemmer den store debat. Vi glemmer at have fokus på at løse det store spørgsmål om flygtningestrømmene," siger generalsekretær Andreas Kamm, som advarer mod at gøre flygtningedebatten til en konkurrence om at få færrest mulige flygtninge til Danmark.

Baggrunden for hans opfordring er dyster: For første gang nogensinde er der lige nu fire såkaldte niveau 3-kriser – de mest alvorlige ifølge FN – på samme tid, nemlig i Syrien, Irak, Sydsudan og CAR. Alene i Syrien, hvor den brutale borgerkrig har raset siden 2011, er over tre millioner mennesker flygtet ud af landet. Over halvdelen er børn. FN beskriver situationen som den største humanitære krise i vor tid.