Dansk Flygtningehjælp deltager i World Humanitarian Summit

I næste uge skal den humanitære verdens ledere mødes i Istanbul til World Humanitarian Summit, under ledelse af FN’s generalsekretær mødes og diskutere samt formulere målsætninger for fremtidens humanitære arbejde. Dansk Flygtningehjælp er massivt til stede, har selv udviklet en række målsætninger, der støtter op om de overordnede målsætninger og organisationen skal desuden være vært for et arrangement under topmødet.
 
 

19.05.16

Dansk Flygtningehjælp har ledelsen og en række medarbejdere til stede i Istanbul, og vil sætte fokus på de rekordhøje antal flygtninge og fordrevne, som findes i verden i dag, og den humanitære ubalance som verden står overfor. World Humanitarian Summit løber af stablen d. 23. og 24. maj.

”Et møde som dette har aldrig været mere relevant. Der er en historisk ubalance mellem de humanitære behov og de midler der er til rådighed. Vi er desuden rigtigt glade for at FN’s generalsekretær, Ban Ki-Moon har sat fordrivelse på dagsordenen, da vi mener, det er afgørende for at sikre ordentligt varige løsninger på de humanitære udfordringer, verden står overfor. Herunder at sikre, at der bliver tænkt langsigtet med det samme at humanitære kriser udfolder sig. Det er nogle af de ting, vi også selv gerne vil forpligte os på,” siger International Chef i Dansk Flygtningehjælp, Ann Mary Olsen, der selv skal med til Istanbul.

Dansk Flygtningehjælp går altid op i at være til stede og forsøge at påvirke beslutninger i dialog med de relevante aktører.

”Det er meget vigtigt for os at være til stede til sådant et topmøde – og dermed forsøge at være med til at påvirke budskaberne. Det er vigtigt for os at komme i dialog med de relevante aktører, og hvis der er noget, der er brug for, så er det at verden står sammen og diskuterer fælles løsninger. Derudover er vi jo til stede for at tale på vegne af verdens mere end 60 millioner fordrevne og sikre, at deres rettigheder bliver hørt og taget alvorligt,” siger Ann Mary Olsen.

”Selvom det grundlæggende ansvar for at løse konflikter, beskytte civilbefolkninger og sikre løsninger for verdens flygtninge og fordrevne ligger ved verdens stater, har organisationer som Dansk Flygtningehjælp en central rolle at i spille i sammen med de fordrevne og konfliktramte samfund, stater, FN, nationale og internationale organisationer, partnere og den private sektor i at finde løsninger for verdens fordrevne,” siger Ann Mary Olsen.

Der kommer til at være et omfattende program i Istanbul. Dansk Flygtningehjælp skal selv arrangere et såkaldt side event, der omhandler de globale, fælles løsninger, som er nødvendige for at adressere de fordrivelser, vi ser på verdensplan, og som det seneste år i høj grad har påvirket Europas flygtningepolitik.

”Dansk Flygtningehjælp har længe sagt, at det er en global udfordring, som kræver globale løsninger. Vi glæder os til at diskutere dette og dermed være med til få sat disse fælles løsninger på dagsordenen til fordel for verdens fordrevne, der for tiden ofte bliver brugt i forskellige politiske kastespil i stedet for at blive forstået som udsatte og sårbare mennesker, der har brug for beskyttelse,” siger Ann Mary Olsen.

Læs mere om Dansk Flygtningehjælps målsætninger her (på engelsk)

Læs mere om side event “Global Responsibility Sharing for Refugees: A New International Framework” her