Dansk Flygtningehjælp åbner repræsentation i Bruxelles

Dansk Flygtningehjælp åbner sit første kontor i Bruxelles. Sammen med organisationens repræsentation i Genève, er initiativet et vigtigt skridt i Dansk Flygtningehjælps fortalerarbejde på vegne af konfliktramte flygtninge og fordrevne verden over.
 
 

Formålet med den nye repræsentation i Bruxelles er at blive en stærkere fortaler for verdens fordrevne og styrke samarbejdet med relevante EU-institutioner.

"Vi er meget glade for og stolte over at have etableret vores tilstedeværelse i Bruxelles. EU er Dansk Flygtningehjælps næststørste donor, og partnerskabet med forskellige EU-institutioner er af stor betydning for os. Kontoret i Bruxelles spiller en central rolle i at sikre, at samarbejdet bliver vedligeholdt og udviklet," siger Ann Mary Olsen, international chef i Dansk Flygtningehjælp.

Gennem de seneste år har Dansk Flygtningehjælp oplevet en betydelig vækst i den geografiske tilstedeværelse og i det antal mennesker, organisationen hjælper, hvilket nu er oppe på mere end 2,5 millioner om året i fyrre lande. I samme periode har Dansk Flygtningehjælp styrket sit arbejde med at være fortaler for bedre globale løsninger til konfliktramte flygtninge og fordrevne. Det var også motiverne bag Dansk Flygtningehjælps beslutning om at åbne sin første repræsentation i Genève for lidt over to år siden.

"Det er et naturligt næste skridt for en humanitær organisation på størrelse med Dansk Flygtningehjælp, der yder nødhjælp og langsigtet bistand til mere end 2,5 millioner fordrevne hvert år i fyrre brændpunkter verden over, som eksempelvis Syrien, Irak, Sydsudan og Afghanistan. Behovene er enorme, og det er afgørende, at vi også er til stede, når der træffes beslutninger. Med etableringen af ​​vores repræsentation i Bruxelles, har Dansk Flygtningehjælp endnu en `ambassade'. Vi ser frem til at øge både vores fortalervirksomhed samt vores fundraising-arbejde til gavn for verdens fordrevne," siger Ann Mary Olsen.

Den nye repræsentant i Bruxelles for Dansk Flygtningehjælp er Birte Hald, der har lang erfaring fra den humanitære og udviklingsverdenen. Birte Hald har blandt andet arbejdet en række år for IFRC, i en række forskellige lande. Hun var en af ​​grundlæggerne af CONCORD; det danske EU-netværk for NGO'er i Bruxelles og har arbejdet på mange niveauer i Bruxelles i europæiske netværk som VOICE og Concord-EU.

"Jeg ser meget frem til at blive en del af Dansk Flygtningehjælp, og jeg er glad for at være en del af udvidelsen til Bruxelles. Det er af stor betydning for en organisation af Dansk Flygtningehjælps størrelse at være til stede i Europas hovedstad, Bruxelles. Jeg ved fra min egen erfaring, at det kan gøre en afgørende forskel," siger Birte Hald, Dansk Flygtningehjælps nye Bruxelles repræsentant.

Dansk Flygtningehjælp er Danmarks - og en af ​​verdens - største humanitære organisationer, der arbejder på alle aspekter af flygtninge sag med 5.000 medarbejdere i 40 lande over hele verden. Dansk Flygtningehjælp arbejder med at beskytte flygtninge og fordrevne mod forfølgelse og at fremme varige løsninger på problemerne på baggrund af krige og konflikter, på et grundlag af humanitære principper og menneskerettigheder. Dansk Flygtningehjælp hjælper 2,5 millioner fordrevne og konfliktramte mennesker hvert år.