Erfaren profil bliver ny kommunikationschef i Dansk Flygtningehjælp

Dansk Flygtningehjælp har fået ny kommunikations- og indsamlingschef. Claes Amundsen har mange års erfaring med kommunikation og fundraisingarbejde fra den humanitære sektor, og nu kommer han til at stå i spidsen for kommunikationsarbejdet i Danmarks største internationale humanitære organisation.
 
 

Claes Amundsen starter i stillingen som chef for Kommunikation & Indsamling i Dansk Flygtningehjælp den 1. maj, på et tidspunkt hvor flygtningesagen fylder overalt og han overtager ansvaret for den samlede kommunikation, branding og indsamlingsresultater. Og i en tid hvor flygtningesagen for alvor er kommet på forsiden, så er der mere end nok at se til, når der skal sikres fortsat opbakning til arbejdet.

”Med Claes Amundsen får vi et af de tungeste navne indenfor kommunikation og fundraising i den humanitære sektor og det er vi rigtig glade for. Vi får en mand på posten, der kender sagen og kan levere fra dag 1, hvilket er vigtigt, da vi skal fortsætte vores opadgående kurve indenfor disse områder. Jeg er sikker på, at Claes er den rigtige mand til jobbet, og at han kan være med til at føre vores arbejde videre, så vi kan hjælpe flere af verdens udsatte flygtninge og fordrevne endnu bedre,” siger Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

Claes Amundsen er 51 år, uddannet fra Danmarks journalisthøjskole i 1991 og kommer fra en stilling som kommunikations- og fundraisingchef i Red Barnet. Han har desuden tidligere været chef for både presse, kommunikation og indsamling i Dansk Røde Kors - samt kommunikationsansvarlig i en række lande i International Røde Kors. Desuden har han været kommunikationschef på Københavns Universitet, journalist på TV 2 samt kommunikationsrådgiver hos Jøp, Ove & Myrthu.

Claes Amundsen beskriver jobbet som en stor og vigtig udfordring:

“Aldrig før har verdens flygtninge haft så hårdt brug for hjælp. Desværre er debatten om flygtninge og indvandrere ofte præget af fordomme, fejl og misforståelser. Jeg håber, jeg kan være med til at styrke Dansk Flygtningehjælps stemme i offentligheden. Det er nødvendigt, for at vi fortsat kan sikre befolkningens forståelse for og opbakning til den vigtige humanitære indsats,” siger han.

Dansk Flygtningehjælp er Danmarks største humanitære organisation med mere end 5.000 medarbejdere i næsten 40 af verdens brændpunkter, herunder Syrien, Sydsudan, Yemen, Somalia og Afghanistan.

Claes Amundsen kan forvente at stå i spidsen for kommunikationsarbejdet i en organisation, som hvert år yder nødhjælp og langsigtede løsninger til mere end 2,5 millioner flygtninge samt leverer rådgivning til asylansøgere i Danmark og løser en række integrationsopgaver i samarbejde med landets kommuner. Desuden har organisationen mere end 7.500 frivillige i Danmark.

”Der har – desværre – aldrig været mere brug for Dansk Flygtningehjælp end for tiden. Derfor er det også helt afgørende, at vi har en mand i spidsen, der kan sikre opbakning og indtjening til vores arbejde rundt om i verden. Claes’ erfaring, viden og værdisæt er det helt rigtige til at videreføre og lede Dansk Flygtningehjælps kommunikations- og fundraisingarbejde, som allerede er i en rivende udvikling,” siger Andreas Kamm.

Posten som kommunikations- og indsamlingschef var senest besat af Peter Hermann Kamph, der i dag er programleder med ansvar for kommunikation i Dansk Design Center.