Dansk Flygtningehjælps ambassadører Jesper Christensen og Lulu Bentz var selvfølgelig også på gaden for at samle ind.

TAK! Landsindsamlingen giver 18 millioner til flygtningehjælp

Mere end 16.000 gik i dag på gaden for at samle ind til nødhjælp til flygtninge i nogle af verdens mest krigs- og konfliktramte områder.
 
 

06.11.2016

Hvis man ikke har mødt en indsamler på sin vej i dag, er det stadig muligt at bidrage til landsindsamlingen. Det kan ske via hjemmesiden flygtning.dk eller Mobile Pay og Swipp på 60 101 101. 

Det har resulteret i over 18 millioner indsamlede kroner og vækker stor taknemmelighed hos generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm: 

”Jeg vil gerne sige stort tak til de mange tusinder, der i dag er gået på gaden og til dem, der har puttet penge i bøsserne. Vi står desværre i en situation, hvor der aldrig før i vores organisations 60-årige historie har været så meget brug for hjælp til flygtninge ude i verden. Over 65 millioner mennesker er tvunget på flugt, og behovet for nødhjælp er enormt,” siger Andreas Kamm.

De indsamlede midler vil blandt andet gå til nødhjælp til syriske og sydsudanesiske flygtninge og til indsatsen omkring Mosul, hvor Dansk Flygtningehjælp lige nu står klar til at tage imod flygtninge udenfor den irakiske by.

”Sidste år havde vi en rekordstor indsamling, delvist fordi flygtninge lige havde gået på de danske motorveje, og det fik mange til at føle stor trang til at gøre noget. Men flygtningekrisen er langt fra forbi, blot fordi mennesker ikke længere går på motorvejene herhjemme, den vokser til gengæld støt ude i verden,” siger Andreas Kamm.

Dansk Flygtningehjælp fylder denne november 60 år, men selvom organisationen er større og stærkere end nogensinde før, er der ingen grund til at fejre, understreger Andreas Kamm:

”Vores vækst er sket på et yderst trist grundlag, og der er intet vi hellere ville end at opleve en verden, hvor der ikke er behov for os. Men med over 65 millioner flygtninge og fordrevne på verdensplan er jeg glad for, at Dansk Flygtningehjælps mere end 6.000 medarbejdere hver dag arbejder for at levere en bedre og mere effektiv indsats. Det skylder vi verdens flygtninge, og dagens indsamling giver os en enormt stor hjælp i det arbejde,” siger han.