Hvordan bidrager vi til løsninger på flygtninge- og migrationsområdet?

Invitation til åben debat med Danmarks ambassadører, onsdag d. 23. august, kl. 10.45 – 12.15 hos Dansk Flygtningehjælp i Borgergade 10, København K.
 
 

10.08.17

ARRANGEMENTET ER LUKKET FOR TILMELDINGER!

Mennesker har altid bevæget sig. Men med historisk høje tal af folk der migrerer og komplekse mønstre for deres bevægelser, der konstant ændrer sig, er vi nødt til at søge løsninger på omfanget af de udfordringer, det medfører.

Mens mange er tvunget til at forlade deres hjem på grund af konflikter eller ekstreme klimaforhold, har teknologi og globaliseringen betydet, at mange andre leder efter håbet om et bedre liv. Men uanset hvorfor folk bevæger sig, er de fulde af håb og desperation og udsætter sig selv og deres familier for alvorlige farer for overgreb, overfald og endda død på deres færd. FN’s medlemsstater har vedtaget at stå fast på flygtninges ret til at søge beskyttelse, at forebygge konflikter og lette presset på de værtssamfund, som huser størstedelen af verdens flygtninge. Globale initiativer er blevet søsat for at understrege vigtigheden af de rettigheder, men også for at styrke det internationale samfunds redskaber til at opretholde disse. Det mest bemærkelsesværdige er New York Declaration, som er et direkte resultat af FN-topmødet i september 2016. Deklarationen indeholder stærke forpligtelser fra det internationale samfunds side med Global Compact on Refugees og Global Compact on Migration som rettesnore for at føre disse forpligtelser ud i livet.

Kom og hør danske ambassadører reflektere over nødvendigheden af de globale compacts og de muligheder og dilemmaer, de bringer med sig. Til debatten får vi mulighed for at få indblik i udviklingen i politiske centre som Geneve og Bruxelles og få indsigt i fremskridt i lande som Grækenland, Burkina Faso og Niger, Uganda samt Tanzania.

Praktiske oplysninger

Velkomst:
Andreas Kamm, Generalsekretær Dansk Flygtningehjælp

Hvem:

  • Carsten Staur, Danmarks ambassadør i FN i Geneve

  • Vibeke Pasternak Jørgensen, stedfortrædende ambassadør for Danmark i EU

  • Michael Braad, Danmarks ambassadør i Grækenland

  • Ulla Næsby Tawiah, Danmarks ambassadør i Burkina Faso & Niger

  • Mogens Pedersen, Danmarks ambassadør i Uganda

  • Einar Hebogaard Jensen, Danmarks ambassadør i Tanzania

Hvor:
Dansk Flygtningehjælp, Borgergade 10, 5. Sal, 1300 København K.

Hvornår:
23. august 2017, 10:45 – 12:15

For mere information:
Kontakt Helena Lassen på telefon: 40 61 30 16, eller mail: helena.lassen@drc.ngo