Betalingsside midlertidigt lukket

Dansk Flygtningehjælp har konstateret, at hackere har angrebet organisationens hjemmeside, formentlig med det formål at skaffe sig adgang til personlige oplysninger fra mennesker, som ønsker at støtte.
 
 

27.04.2018

Muligheden for at støtte via hjemmesiden er midlertidigt lukket, mens vi sammen med eksperter på området gør alt, hvad vi kan, for at rette op på sikkerheden.

Sagen er straks blevet anmeldt til Datatilsynet og politiet. Det ser ud til, at omkring 90 personer kan være berørt, og dem har Dansk Flygtningehjælp kontaktet fredag. Der er foreløbig ingen meldinger om, at der er trukket penge fra de berørtes konti, eller at deres oplysninger i øvrigt er blevet misbrugt.

”Vi er ualmindeligt kede af, at vi på denne måde er blevet angrebet, og at personlige oplysninger kan være havnet i forkerte hænder. Hackerne bliver hele tiden dygtigere, og vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre vores hjemmeside endnu bedre mod angreb i fremtiden”, siger kommunikations- og indsamlingschef, Claes Amundsen. Han understreger, at man stadig kan trygt støtte Dansk Flygtningehjælps arbejde både via SMS, MobilePay og – så snart sikkerheden er fuldt genetableret – via hjemmesiden.