Landsindsamlingen 2019

DRC Dansk Flygtningehjælp gør sin årlige landsindsamling digital

Hvert år går tusindvis af danskere fra dør til dør med indsamlingsbøsserne, når DRC Dansk Flygtningehjælp afholder sin årlige landsindsamling. Men i år bliver det anderledes, da indsamlingen i stedet afholdes som en digital indsamling for at undgå risikoen for at sprede coronavirus.
 
 

06.04.20

2020 er startet anderledes, end nogen havde forestillet sig, og det globale coronaudbrud har vendt op og ned på arrangementer og sociale begivenheder i hele verden. Det kommer nu også til at betyde store forandringer for DRC Dansk Flygtningehjælps årlige landsindsamling, der i stedet bliver afholdt som en digital indsamling den 8. november.

”Det er en stor beslutning at digitalisere den traditionelle dør-til-dør indsamling. Vi ved, at mange danskere hvert år glæder sig til at deltage i indsamlingen, og det vil utvivlsomt også sætte sit præg på resultatet,” siger Charlotte Slente, generalsekretær i DRC Dansk Flygtningehjælp og fortsætter:

”Men det er det rigtige at gøre. I denne situation skal vi alle vise samfundssind, og vi ønsker at være på forkant med en eventuel næste COVID-19 bølge i efteråret og gøre vores til at forhindre yderligere smittespredning.”

Men der er stadig behov for indsamlere.

Dit digitale bidrag og din tid er uvurderlig – især i år

Det nuværende udbrud af coronavirus udgør en trussel mod mennesker i alle lande, men risikerer at ramme i forvejen udsatte grupper som flygtninge og fordrevne uforholdsmæssigt hårdt. For disse grupper kan krisen og dens konsekvenser blive både katastrofale og langsigtede.

Derfor arbejder DRC Dansk Flygtningehjælp netop nu på at omlægge sit internationale arbejde til at imødekomme udfordringerne fra coronaudbruddet ved at uddele hygiejneartikler, forbedre sanitære forhold, tage vare på de mest udsatte, men også til at sikre et stabilt livsgrundlag på den anden side af krisen. Det er blandt meget andet dette arbejde, pengene fra årets landsindsamling vil gå til.

Derfor opfordrer DRC Dansk Flygtningehjælp allerede nu virksomheder, skoler, højskoler, efterskoler og danskere landet over til at melde sig som digitale indsamlere og lover til gengæld sjove digitale indsamlerkits for enhver smag og til enhver anledning, så man kan invitere venner, familie og kollegaer med i sin personlige indsamling.

Disse indsamlinger kan man sammenligne med den personlige rute, man normalt ville gå under den traditionelle dør-til-dør indsamling.

Hvordan melder jeg mig som digital indsamler?

Hvis du gerne vil deltage i at gøre årets digitale indsamling til en succes, kan du sende en mail til indsamler@drc.ngo. Så kontakter vi dig og gør dig til vores betroede digitale indsamler.