Donér dit gemte guld i digital genbrugsbutik – og støt flygtninge i verdens brændpunkter

Nu kan du sælge tøj, spil, cykler eller møbler og donere hele beløbet til Dansk Flygtningehjælp. App’en, DoGood, er en digital genbrugsbutik, hvor man selv kan vælge hvilken velgørende organisation, som ubeskåret skal modtage salgsprisen.
 
 

17.11.2016

Mange har set de hjerteskærende billeder af flygtningebørn, der sover på den bare jord ved grænseoverskæringer, i flygtningelejre eller i en fremmed by, uden seng, et tag over hovedet, et hjemland og i nogle tilfælde uden forældre.

Med app’en kan du nemt støtte flygtninge i verdens brændpunkter hjemme fra sofaen og samtidig lade andre få glæde af de ting, du ikke længere har brug for. Samtidig kan du finde spændende, nye sager, som du måske kan få brug for, uden at skulle besøge mange forskellige butikker. Dansk Flygtningehjælp er sammen med 12 af de andre største velgørende organisationer i Danmark med i projektet. Flere af landets fysiske genbrugsbutikker vil også uploade et udvalg af deres varer i app’en.

Byd på Rasmus Seebachs skatte
Én af de første til at sætte ting fra gemmerne på auktion, var Rasmus Seebach. Ligesom sangerinden MØ og flere andre kendte danskere, har han støttet op, og doneret ting, de ikke længere har brug for. Som med alle andre ting i app’en, går alle pengene ubeskåret til den organisation, de har valgt at støtte.

Baggrunden for at lave app’en er, at ”secondhand” og genbrug er blevet meget moderne, og samtidig vil flere og flere gerne støtte et godt formål, fortæller én af folkene bag:

"Med DoGood håber vi at bidrage til at Dansk Flygtningehjælp og andre organisationer kan gøre en stor forskel for dem, der har brug for hjælp. Secondhand er trendy og i stor vækst. Samtidig er der mange der gerne vil støtte et godt formål. Det er det vi har samlet i en nem og brugervenlig app." siger Frederik Sjørslev Søgaard, fra DoGood.   

Bag projektet står en række sponsorer og organisationer, der har en målsætning om at skabe en ny, nem måde, som folk kan donere på. Forventningen er, at der kan genereres omkring 1 million kroner pr. måned til velgørende formål.

Du kan downloade app’en i App Store (Android-versionen er på vej)