Daniel Tchetchik/Dansk Flygtningehjælp

Charlotte Slente bliver ny generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp

Charlotte Slente er blevet ansat som ny generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp. Charlotte Slente kommer fra en mangeårig karriere i udenrigstjenesten og har blandt andet tidligere været direktør for Danida. Hun tiltræder posten som generalsekretær den 1. december 2019.
 
 

02.10.2019

Som generalsekretær kommer Charlotte Slente til at stå i spidsen for Danmarks – og en af verdens – største humanitære organisationer med aktiviteter i 40 lande, flere end 7.000 ansatte globalt, 8.000 frivillige i Danmark og en omsætning på over tre milliarder kroner.

Med sig i rygsækken har Charlotte Slente en lang karriere i Udenrigsministeriet, hvor hun foruden en række ambassadørposter også har været centerchef for ministeriets afdeling for global udvikling og samarbejde samt øverste direktør for Danida.

Ifølge Dansk Flygtningehjælps formand, Agi Csonka, er det blandt andet Charlotte Slentes brede erfaring fra internationalt arbejde kombineret med stærke lederegenskaber, der har fået et enigt forretningsudvalg til at pege på hende som ny generalsekretær:

”Charlotte Slente bevæger sig hjemmevant i det internationale humanitære diplomati, hun kender Dansk Flygtningehjælp godt og forstår kompleksiteten i vores opgaver - og så er hun en visionær leder med en bred vifte af ledelsesredskaber i rygsækken,” fortæller Agi Csonka. ”Vi havde ikke helt turdet håbe på, at vi kunne finde alt det i en og samme person – men med Charlotte Slente er det faktisk lykkedes.”

Agi Csonka tilføjer:

”Fra Forretningsudvalgets side glæder vi os rigtig meget til samarbejdet med Charlotte Slente. Hun er den helt rigtige til at sikre, at Dansk Flygtningehjælp også fremover er en af de bedste NGO’er i verden, og fortsat kan skabe et værdigt liv for mennesker på flugt.”

Charlotte Slente glæder sig til at skulle stå i spidsen for en af verdens største humanitære organisationer:

”Antallet af mennesker, der er flygtet fra krig, forfølgelse og konflikt, oversteg 70 millioner i 2018. Det er det største antal mennesker på flugt, der er registreret nogensinde. Derfor er Dansk Flygtningehjælps arbejde med at sikre beskyttelse, langsigtede løsninger og værdige liv for flygtninge vigtigere end nogensinde før. Det arbejde glæder jeg mig meget til at sætte mig i spidsen for. Jeg ser frem til at arbejde for flygtningenes sag sammen med de mange dygtige og dedikerede medarbejdere og frivillige, der hver dag yder en kæmpe indsats i Danmark og rundt omkring i verdens brændpunkter,” siger hun.

Charlotte Slente har en lang karriere i den danske udenrigstjeneste bag sig. Fra 2009 - 2011 var hun chef for Udenrigsministeriets Borgerservice. Derudover har hun arbejdet med økonomisk diplomati, skrøbelige stater og sikkerhedspolitik samt været direktør for Danida. Tidligere har hun desuden været ambassadør i Bolivia fra 2007 - 2009. Efter at have færdiggjort en kandidatuddannelse i international økonomi og handel fra Copenhagen Business School i 1994, boede hun i tre år i Ækvatorial Guinea, hvor hun arbejdede for FN’s Udviklingsprogram UNDP.

Charlotte Slente er født i 1966 og har to sønner med ægtefællen Alberto. Hun tiltræder stillingen den 1. december 2019.

For yderligere oplysninger, venligst kontakt Dansk Flygtningehjælps pressetjeneste på +45 28 11 67 27 eller press@drc.ngo