Siden august er mere end 600.000 rohingyaer blevet drevet på flugt fra Myanmar. Her en mor med sit barn på armen nær Balukali-lejren i Bangladesh. Foto: Christian Liliendahl

100.000 rohingyaer får hjælp fra Landsindsamlingen

Takket være den massive opbakning til Landsindsamlingen får Dansk Flygtningehjælps indsats for de fordrevne rohingyaer nu en tiltrængt saltvandsindsprøjtning på 1,5 mio. kr.
 
 

16.11.17

Mere end 600.000 mennesker tilhørende det forfulgte muslimske mindretal rohingya er flygtet fra Myanmar til Bangladesh siden august, og hver dag kommer flere til. De få flygtningelejre er fyldt op, og mange har slået sig ned i spontant opståede bosættelser under ekstremt dårlige forhold.

”Jeg har været i Myanmar og set de forfærdelige forhold, som de mange rohingyaer er flygtet fra. De står nu i en desperat situation – mange uden adgang til selv de mest basale ting såsom rent drikkevand og tag over hovedet,” fortæller Dansk Flygtningehjælps generalsekretær Christian Friis Bach.

Christian Friis Bach: Tak for opbakningen!

Dansk Flygtningehjælp arbejder i både Myanmar og Bangladesh med nødhjælp og beskyttelse til de mange fordrevne rohingyaer. Målet er at hjælpe mindst 100.000 mennesker – og for at sikre en effektiv indsats er det nu besluttet, at 1,5 mio. kr. af de i alt 15. mio. kr., der blev resultatet af Landsindsamlingen den 5. november, skal gå til indsatsen for de fordrevne rohingyaer i det sydlige Bangladesh.

”Regntiden er netop overstået, men der falder stadig masser af regn. Vores medarbejdere knokler for at kunne give rohingyaerne ly og beskyttelse. Med pengene fra Landsindsamlingen vil vi kunne sikre en stærkere og hurtigere indsats, og det er hårdt tiltrængt,” siger Christian Friis Bach.

Den øgede indsats er mulig, fordi 14.000 mennesker brugte tre timer af deres søndag på at samle ind til Dansk Flygtningehjælp – og endnu flere gav et bidrag, da indsamlerne kom til deres dør.

Til alle dem har Christian Friis Bach dette budskab: ”Mange tak til indsamlerne, de lokale koordinatorer og til jer, der gav et beløb til Landsindsamlingen. Jeres indsats og støtte gør allerede en forskel for mennesker på flugt!”