8-årige Sabika bor i verdens største flygtningelejr i Cox's Bazar i Bangladesh. (Foto: Aurelie Marrier d'Unienville)

Årets landsindsamling skal hjælpe fra Bangladesh til Syrien

Selvom 4. november måske føles langt væk, er forberedelserne til årets landsindsamling i fuld gang. Vi skal nemlig finde hundredvis af frivillige koordinatorer og tusindvis af indsamlere, så der kan blive samlet nok penge ind til at hjælpe lige præcis dér, hvor der er mest brug for det lige nu. I år er det blandt andet i Bangladesh og i Syrien.
 
 

08.08.2018

Der er stadig tre måneder til, at tusindvis af danskere sammen går på gaden for at samle ind til verdens flygtninge. Men på kampagnekontoret i København summer det med aktivitet. Telefonerne ringer, plakater bliver sendt til tryk, og lister bliver tjekket og krydset af. For en landsindsamling er en stor og vigtig operation:

”Det er helt afgørende, at så mange danskere som muligt melder sig som indsamlere søndag den 4. november, så vi kan hjælpe de mennesker ude i verden, der har allermest brug for det lige nu. Det knokler vi lige nu løs for at sikre”, siger Camilla Ander Paarup, der er projektleder på årets landsindsamling.

Derfor er pengene fra Landsindsamlingen så vigtige

De penge, der bliver samlet ind ved årets landsindsamling, bliver brugt til at hjælpe i nærområderne. Og pengene er særligt vigtige – de sikrer nemlig, at Dansk Flygtningehjælp kan rykke hurtigt, når det gælder. Det skete for eksempel sidste år, da 700.000 rohingyaere pludselig måtte flygte fra brutale overgreb i Myanmar. Her sikrede pengene fra Landsindsamlingen, at hundredetusinde mennesker på flugt fik hårdt tiltrængt hjælp fra Dansk Flygtningehjælp.

Derfor giver det ekstra god mening at bruge tre timer af sin søndag på at samle ind for Dansk Flygtningehjælp, siger generalsekretær Christian Friis Bach:

”Pengene fra Landsindsamlingen er ekstremt vigtige, fordi de gør os i stand til hurtigt og effektivt at kunne sætte ind, når katastrofen rammer et nyt sted, og mennesker akut får brug for hjælp. Derfor gør man en livsvigtig forskel for verdens mest udsatte mennesker ved at melde sig som indsamler,” siger han.

Fokus på Bangladesh og Syrien

Rohingyaerne, der sidste år blev sendt på flugt, bor nu i verdens største flygtningelejr i Bangladesh, som Dansk Flygtningehjælp på ganske kort tid har været med at bygge op fra bunden. Men behovet for hjælp er fortsat massivt. Så igen i år vil en del af pengene fra landsindsamlingen gå til at sikre overlevelsen for de mange udsatte voksne og børn i lejren, der ofte ikke har andet end traumer og grusomme beretninger med sig.

Samtidig fortsætter krigen i Syrien nu på 8. år, og mange børn kan ikke huske andet end krig og flugt. Det er vigtigt, at verden ikke glemmer de syriske familier, og derfor vil en del af de penge, der samles ind i år, også gå til at hjælpe dem. Mere end 12 millioner syrere er flygtet fra deres hjem, og Dansk Flygtningehjælp hjælper dem til at overleve både i og omkring Syrien - og hjælper børn til bare at være børn i en meget svær situation, hvor krig fylder mere end leg.

Og én ting, kan man være sikker på, hvis man melder sig som indsamler: Man gør en stor og livsvigtig forskel for mennesker, der har hårdt brug for ens hjælp, siger projektleder på Landsindsamlingen Camilla Ander Paarup:

”Din hjælp nytter virkelig noget. Og jeg håber, at rigtig mange danskere igen i år har lyst til at være en del af Landsindsamlingen.”

Støt Landsindsamlingen

Din støtte til vores Landsindsamling giver mad, husly og beskyttelse til børn og familier, der har mistet alt.

Støt her >