Af © Eduardo Soteras Jalil
Af © Eduardo Soteras Jalil

Lamees

”Det er meget vigtigt, at Lamees er bevidst om, at hun er syrer, når hun vokser op. Det er helt essentielt at vide, hvem man er og hvor man kommer fra. Jeg forsøger at lære hende om Syrien, vores land, vores familie og vores kultur. Hun lever et usikkert liv og derfor er det endnu mere vigtigt, at hun ved, hvem hun er,” fortæller Lamees far Omar.

Han forsøger at lære alle sine børn om Syrien, men siger, at det er særligt vigtigt for ham at lære Lamees om sit land, fordi hun er født i Jordan. ”Hun lever et andet liv, end det vi kendte. Tidligere havde vores børn masser af plads, de kunne lege udenfor på markerne og havde masser af liv omkring dem med vores store familie. I dag tilbringer Lamees det meste af sin tid i denne her lille lejlighed kun med sine forældre.”

Lamees viser meget gerne frem for kameraet og fortæller, at hun glæder sig meget til at komme i skole og få mange venner.

 

Dansk flygtningehjælp gør opmærksom på, at historierne er fra 2016, hvorfor børnenes situation m.m. kan være anderledes i dag.