Af © Eduardo Soteras Jalil
Af © Eduardo Soteras Jalil

Hussein

Alle Husseins får har navne. Han kan også fortælle, hvilke får, som har været syge og hvilke nogle er de frække, der altid laver problemer. Fem-årige Hussein er allermest lykkelig, når han passer familiens får. ”I Syrien havde vi mange får og masser af marker. Her skal jeg være meget mere forsigtig med, at fårene ikke løber væk.” Hussein bor med sin familie i en uformel teltlejr i det nordlige Libanon med 40 andre familier fra Idlib-egnen i Syrien. Hver morgen ved solopgang, inden han skal i skole, tjekker Hussein, om fårene har det godt. Efter skole skynder han sig hjem til fårene for at sikre sig, at de alle stadigvæk har godt.

Husseins familie er fårehyrder og har i flere generationer levet af at sælge fåremælk, kød og uld. Selvom deres fåreflok i Libanon er langt mindre end den var i Syrien, så fortæller Husseins far, at det hjælper dem at have kunnet fortsætte deres traditionelle levemåde, også efter at de flygtede fra Syrien for tre år siden.

 

Dansk flygtningehjælp gør opmærksom på, at historierne er fra 2016, hvorfor børnenes situation m.m. kan være anderledes i dag.