Af © Eduardo Soteras Jalil
Af © Eduardo Soteras Jalil

Elad og Thaweel

Tvillingerne Elad og Thaweel sætter streg under. ”Vi er ikke fire år gamle. Vi er fire ET HALVT!” Mens tvillingerne griner med hinanden og tegner i en notesbog, indrømmer deres mor, at hun hver dag bekymrer sig om deres fremtid. ”De smiler nu, men de har allerede oplevet så meget krig og vold. Begge to har granatsplinter siddende i deres krop, efter at en bombe ramte vores hus. Alting i vores liv er forandret. Vi plejede at bo på landet i Daraa, hvor alle kendte hinanden og børnene legede frit omkring udenfor. Nu har vi næsten ingenting på et lille værelse, men jeg er bange for at lade børnene gå udenfor. Jeg har ikke lyst til, at de skal vokse op og være bange for andre mennesker – vi syrere er et meget socialt folkefærd. Men vi ved også, at vi ikke blot er en enkelt syrisk familie, der kommer hertil. Der kommer tusinder af syriske familier til Jordan og det lægger pres på alting. Det er ikke alle, der er glade for det.”

Elad og Thaweel bor med deres forældre og tre søskende i en lille, lejelejlighed i en forstad til Jordans hovedstad Amman. De forsøger at finde sig til rette i deres nye omgivelser og stadig beholde håbet for deres børn. ”Jeg ønsker, at de kan få lov til at opleve lykke og et liv i frihed,” siger tvillingernes far, Ahmad.

 

Dansk flygtningehjælp gør opmærksom på, at historierne er fra 2016, hvorfor børnenes situation m.m. kan være anderledes i dag.