Af © Eduardo Soteras Jalil
Af © Eduardo Soteras Jalil

Carmel

11-årige Carmel har hip hop attitude og sætte rim sammen til beats. ”Når jeg tænker på Syrien, så bliver jeg ked af det. Det hjælper på mit humør at rappe. Jeg vil gerne blive berømt, så folk ved, hvad der er vigtigt for syrere som mig.”

Musik har aldrig været en vigtigt del af Carmels familie, men på trods af det lever og ånder den 11-årige knægt for hip hop, fortæller hans mor.

”I begyndelsen kunne min far ikke lide det. Men nu forstår han, hvor vigtigt det er for mig,” siger Carmel, som fortæller, at rap ikke er særlig udbredt i Syrien.

Han hørte første gang de nye toner i Libanon på en vens telefon. ”I starten var det svært at trække vejret med det rigtige flow, men jeg øver mig hver dag og min stemme bliver bedre og bedre.”

Carmel bor i en bygning, som Dansk Flygtningehjælp har sat i stand, sammen med 20 andre familier. Her har han og familien boet i tre år, siden de måtte flygte fra Homs. Der er kun de mindre børn, som kan gå i skole, så Carmel er snart tvunget til at gå ud af skolen.

 

Dansk flygtningehjælp gør opmærksom på, at historierne er fra 2016, hvorfor børnenes situation m.m. kan være anderledes i dag.