Af © Eduardo Soteras Jalil
Af © Eduardo Soteras Jalil

Abdullah

Det er mørkt udenfor, når 9-årige Abdullah (tv) står op klokken halv fem for at tage i skole. Først sikrer han sig, at hans notesbog er i den lille nylonrygsæk. Så sikrer han sig, at hans ene par jeans stadig holder og den t-shirt, han bruger i skolen, er ren. Hans vasker sit ansigt og reder sit hår, inden han til sidst pakker et stykke fladbrød ind i papir. Det er hans frokost. Han gør alting i stilhed for ikke at vække sine brødre, der sover ved siden af ham i et værelse i en bygning, som Dansk Flygtningehjælp har sat i stand, i Bekaa-dalen i Libanon. Abdullah bor her sammen med sine forældre og seks yngre brødre.

”Jeg elsker at lære ting. Det giver mig frihed. Jeg vil gerne være læge, så jeg kan helbrede menneskene i Syrien og hjælpe min familie med at tage mig af dem,” siger han.

Abdullahs far er stolt af sønnen.

”Vi måtte efterlade alting i Syrien og havde ingenting, da vi ankom til Libanon. Mine børn har været igennem så utroligt meget, men jeg opmuntrer dem til at lære. Jeg fik aldrig en uddannelse, men sådan en giver uafhængighed. Hvis han får sig en uddannelse, så har han måske en chance.”

 

Dansk flygtningehjælp gør opmærksom på, at historierne er fra 2016, hvorfor børnenes situation m.m. kan være anderledes i dag.