Af © Eduardo Soteras Jalil
Af © Eduardo Soteras Jalil

Abdul

Det er de færreste ni-årige, der skal tænke på at være manden i huset. Men det skal Abdul Almonaf. Han påtager sig mange pligter derhjemme og hjælper sin mor med at passe på sine mindre søskende den lille lejlighed, familien lejer i Amman. ”I Syrien var han en glad dreng, men det har ændret sig. I dag er han en meget alvorlig ung mand. Han bekymrer sig, fordi vi ikke har varme eller næsten ingen mad. Det er ikke meningen, at en dreng skal bekymre sig om sådan nogle ting,” siger Abduls mor. Hans far forlod familien i jagt på arbejde for to år siden, og siden har ingen set ham.

Ved spørgsmålet om, hvorvidt Abdul kan lide at handle ind og passe sine søskende, svarer han, at han gør det for at få sin mor til at smile. Men han håber, at han i fremtiden kan få lov at spille fodbold med sine venner, som dengang han boede i Aleppo. Og så vil han gerne være læge, så han kan hjælpe sin familie.

 

Dansk flygtningehjælp gør opmærksom på, at historierne er fra 2016, hvorfor børnenes situation m.m. kan være anderledes i dag.