© Saharawi Voice
© Saharawi Voice

Algeriet

 
 

Sahrawi flygtninge i Tindouf har været fordrevet i 40 år. De flygtede fra marokkanske styrker under Vest-Sahara konflikten i 1975. Op mod 165.000 flygtninge lever fortsat i flygtningelejre i Tindouf – som ofre for en af de mest langvarige fordrivelser globalt.

Størstedelen af Sahrawi flygtningene er forblevet i Tindouf provinsen i det vestlige Algeriet i en af de fem officielle lejre: Laâyoune, Ausserd, Smara, Boujdour og Dakhla. Det barske ørkenklima og de begrænsede muligheder for økonomisk uafhængige i lejrene betyder, at mange Sahrawi flygtninge er afhængige af international humanitær assistance for at overleve. European Commissions Humanitarian Aid and Civil Protection (ECHO) kategoriserer situationen som ‘most severe’ på deres index over glemte kriser.

Mangel på jobs og perspektiver både økonomisk og socialt I flygtningelejrene skaber stor frustration for unge Sahrawi flygtninge, og øger de sociale spændinger og kan i værste fald fører til radikalisering. Det er på denne baggrund Dansk Flygtningehjælp af FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) og European Commissions Humanitarian Aid and Civil Protection (ECHO) blev bedt om at gennemføre en analyse af indkomstmuligheder og markedsforhold. En analyse, der skulle omsættes i programmer, der kan skabe fremtidsmuligheder i området.

Siden April 2016 har Dansk Flygtningehjælp søgt at implementere relevante, koordinerede og effektive projekter til støtte for unge Sahrawi flygtninge, så de kan nå deres fulde potentiale. Indsatsen vil bl.a. inkludere træning i life-skills og udvikling af virksomheder, bevillinger og mikrolån til små og mellemstore virksomheder.

En forløsning af Sahrawi ungdommens potentiale vil få positiv betydning for hele Sahrawi befolkningen og deres værdighed og livskvalitet.

Sektorer:
Varige indkomstmuligheder og social sammenhængskraft

Partnere og donorer:
UNHCR - The UN Refugee Agency

ECHO – European Commission Humanitarian Aid and Civil Protection