Tanzania

 
 

Dansk Flygtningehjælp startede op i Tanzania i oktober 2015 for at yde nødhjælp til flygtninge fra Burundi. De flygtede på grund af det omstridte præsidentvalg i april 2015, og de uroligheder, valget bragte med sig.

Dansk Flygtningehjælps arbejde i Tanzania har fra starten været baseret i flygtningelejrene Nduta og Mtendeli, mens hovedkontoret ligger i Kibondo.

Dansk Flytningehjælp har siden begyndelsen af operationen arbejdet i flere forskellige sektorer, hvor  lejrkoordination, beskyttelse og hjælp til at menneskerne kan skaffe sig en levevej bliver kombineret, for at dække alle befolkningens behov.

Fordrivelsen fra Burundi forventes at være langvarig på grund af den politiske situation og stridigheder om landområder og på trods af, at flere flygninge er begyndt at overveje at vende frivilligt hjem. Dansk Flygtningehjælp er gradvist i gang med at skifte fra nødhjælp til en mere langsigtetindsts, hvilket involverer at støtte værtssamfundene rundt omkring i lejrene.

Dansk Flygtningehjælps hovedaktiviteter:

  • Lejrledelse- og koordination i både Nduta og Mtendeli. Dette indebærer uddeling af vigtige nødhjælpsmidler, fordelingog vedligeholdelse af shelters, modtagelse af nyankomne (til og med sidste kvartal af 2017) og støtte til frivillig repatriering (siden sidste kvartal af 2017).

  • Beskyttelse: Dette indebærer støtte til beslutningsprocesser i lokalsamfundet, informationsformidling, støtte til feedbackmekanismer, konflikthåndtering og forskellige tiltag, der kan støtte en fredelig sameksistens mellem lejr- og værtsamfund. Dette sker på baggrund af en analyse om konfliktdynamikker, som Danish Deminings Groups konfliktrådgivere sammensatte i 2017.

  • Hjælp til at skaffe sig en indtægt/fødevaresikkerhed. Dette indebærer køkkenarbejde, støtte til at starte små forretninger op både inden- og udenfor lejrene, og uddeling af kontant nødhjælp (gennem madkuponer).

  • Uddeling af mad siden 2018.

  • Infrastruktur og vand, sanitet og hygiejne.

Partnere og donorer:

UK Department for International Development (DfID)

European Commission’s Humanitarian Aid and Civil Protection Department (DG ECHO)

World Food Programme of the United Nations (WFP)

United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR)

The Philips Foundation

United Nations Capital Development Fund (UNCDF)