Tanzania

 
 

Dansk Flygtningehjælp etablerede operationer i Tanzania i oktober 2015 for at yde nødhjælp til flygtninge fra Burundi, der oplevede en bølge af vold efter præsidentvalget i april samme år.  Dansk Flygtningehjælp har fra starten gennem sit kontor i Kibondo fokuseret på Nduta og Mtendeli lejrene med henholdsvis 125.000 og 50.000 flygtninge.

Siden etableringen af Nduta og Mtendeli lejrene har Dansk Flygtningehjælp leveret både livsnødvendig nødhjælp, infrastruktur som skoler, politi skure og medborgercentre som og lejr koordination og administration. Vores hoveddonorer er i øjeblikket UNHCR, ECHO og DFID.

Fordrivelserne fra Burundi forventes at blive langvarige, fordi den politiske situation fortsat er ustabil og komplekse problemer omkring retten til landområder gør det svært at vende hjem. Derfor fokuserer Dansk Flygtningehjælps programmer også i stigende grad på at finde varige løsninger, der kan sikre såvel flygtninge som lokalbefolkningen i værtsområder levebrød. I samarbejde med organisationens minerydningsenheden Danish demining group (DDG) analyseres konfliktmøstre i flygtningegruppen for på sigt at reducerer konfliktpotentialet.