Østafrika og Yemen

 
 

Østafrika inklusive Afrikas Horn og Yemen er en de mest humanitært og udviklingsmæssigt udfordrende regioner i verden. Flere sårbare stater skaber ustabilitet og konstante kriser hæmmer udviklingen. Regionen er præget af gentagne fordrivelser og konflikter, og der er ingen umiddelbar udsigt til løsninger.

Dansk Flygtningehjælp yder hver dag assistance og beskyttelse til hundredetusinder af mennesker i ni lande i regionen. Vi arbejder i Somalia, Etiopien, Yemen, Djibouti, Kenya, Uganda, Tanzania, Sudan, Sydsudan for at redde liv og yde beskyttelse i akutte kriser, skabe varige løsninger for flygtninge og fordrevne i langvarig fordrivelse og øge stabilitet og modstandskraft i lokalsamfund. Den humanitære indsats omfatter uddeling af drikkevand, husly, tæpper og tøj såvel som genopbygning af skoler og landsbyer. Samtidig arbejder Dansk Flygtningehjælp for at skabe varige løsninger gennem mikrolån, uddeling af redskaber og såsæd og rehabilitering af børnesoldater og uddannelse i menneskerettigheder.

Store dele af befolkningerne har været tvunget på flugt internt i deres egne lande eller på tværs af grænser i regionen. Samtidig er fattigdom, korruption og manglende fremtidsperspektiver et stort problem.

Millioner af mennesker lever i Østafrika som flygtninge eller internt fordrevne og fordrivelsesmønstrene gør konflikter til et regionalt problem med flygtninge (eks. Somaliere og Sydsudanesere) i lande, der i forvejen huser mange internt fordrevne.

Dansk Flygtningehjælps arbejde på tværs af Afrikas Horn og Yemen koordineres fra et regionalt kontor i Nairobi, Kenya. Det regionale kontor yder strategisk, operationel og programmatisk støtte til landeprogrammerne og understøtter fortalerarbejdet på tværs af regionen. Samtidig fungerer kontoret som hub for Dansk Flygtningehjælps minerydningsenhed Danish Demining Group (DDG), Great Lakes Civil Society Project og Regional Mixed Migration Secretariat: http://www.regionalmms.org/