Tryghedsopkald

 
 

DRC Dansk Flygtningehjælp vil gennem organisationens netværk af frivillige tilbyde tryghedsopkald til flygtninge på modersmål i forbindelse med den aktuelle COVID-19-krise. Tilbuddet vil blive målrettet de flygtninge, vi sjældent når gennem vores vanlige frivillige aktiviteter, og som har svært ved at kommunikere på dansk eller andet fællessprog mellem frivillige og flygtninge. Herunder vil der særligt være fokus på ældre flygtninge. Formålet med opkaldene er at yde tryghed og social kontakt, og samtidig at imødekomme varierende behov for hverdagsrådgivning, samtaletræning og information om relevante aktiviteter og tilbud.

Som frivillig bliver du matchet med en som taler samme sprog som dig. Du tilbyder kontakt via telefon eller andet medie af ca. 20-30 minutters varighed 1-2 gange om ugen. Projektleder står for match, introsamtale med dig og løbende mulighed for sparring, hvis du som frivillig får spørgsmål til opgaven. Du kan være frivillig hjemmefra og i hele Danmark, da det udføres telefonisk eller online. Aktiviteten tilbydes i projektperioden til flygtninge og ældre i Aarhus og omegn, men forventes på sigt at kunne udbredes til resten af Danmark.

Lokale samarbejdspartnere er bl.a. kommuner, boligforeninger, etniske minoritetsforeninger og andre foreninger. Projektet er muliggjort med støtte fra Augustinus Fonden. 

Projektperioden er fra 1. juli til 31. december 2020.

Kontakt

Projektkonsulent Wafa Omari på wafa.omari@drc.ngo