Støtte til traumatiserede

Særligt sårbare flygtninge har brug for særligt stabile frivillige

Et møde i øjenhøjde

Flygtninge med traumer har ofte svært ved at rumme nye relationer, og det øger risikoen for social isolation. Deres udfordringer kommer til syne i hverdagen, hvor helt simple ting, som at turde komme ud af døren eller befinde sig i offentlige rum fyldt med mennesker, er en udfordring. En frivillig kan hjælpe flygtningen ved at mødes i øjenhøjde og skabe trygge rammer.

Når flygtningen er parat 

Frivillige netværkspersoner til traumatiserede flygtninge bliver hovedsageligt tilknyttet, når flygtningen har været igennem et professionelt behandlingsforløb, men det kan også forekomme tidligere. Det er op til sagsbehandleren eller den professionelle behandler at vurdere hvornår flygtningen er parat til at rumme en ny relation.

Flygtninge med traumer har brug for stabilitet i deres menneskelige relationer, og derfor er det vigtigt at tilknyttede frivillige netværkspersoner kan holde ved i lang tid og igennem de svære perioder, hvor der er brug for tålmodighed og forståelse. Derfor laver vi altid en grundig forventningsafstemning med interesserede frivillige, og vi følger løbende op for at hjælpe den frivillige med at skabe udvikling. 

Vil du være med?

Hvis du er interesseret i at gøre en forskel som frivillig for særligt sårbare flygtninge, så skal du udfylde nedenstående formular.Vi kontakter dig snarest muligt herefter. 

Når du tilmelder dig, giver du Dansk Flygtningehjælp tilladelse til at indsamle den data, som du oplyser i formularen. Du kan læse mere om vores behandling af dine oplysninger og dine rettigheder i vores privatlivspolitik. Læs mere