Madklubber

 
 

Madklubber er drevet af frivillige og flygtninge som samles én til fire gange om måneden for at tilberede et måltid mad sammen. En madklub handler ikke bare om mad, for når frivillige og flygtninge samles i køkkenet og om bordet, så skabes der et uformelt rum med plads til samtale og relation. Mad har en samlende effekt, og så er det kun fantasien som sætter grænser for hvad der kan kokkereres.

Flygtninge og frivillige skaber madklubberne i fællesskab, i alt fra planlægning til indkøb og madlavning samt underholdende indslag. Der fokuseres på sund og billig mad, som skal inspirere til at lave varieret og nærende kost med få økonomiske midler. Frivilliggrupperne har stor fleksibilitet til at forme madklubberne, så de fungerer bedst muligt lokalt. Nogle frivilliggrupper har eksempelvis lokale samarbejder om brug af faciliteter og i nogle madklubber har deltagerne indgået aftaler med supermarkeder om afhentning af overskudsmad.   

Frivilliggrupper i Dansk Flygtningehjælp kan i perioder søge op til 4.000 kr. til etablering eller videreførelse af madklubber og til afholdelse af mindre arrangementer i forbindelse med særlige højtider på tværs af kulturer. Læs mere om ansøgning her. Hold øje med hjemmesiden for at se hvornår næste ansøgningsrunde er.

Kontakt projektmedarbejder Kimie Grønvall for inspiration, og gode råd. Du finder Kimies kontaktoplysninger her.