Klub Kickstart - bogpakker, der giver flygtningebørn lyst til læring

Klub Kickstart støtter flygtningebørn på 6-16 år med at blive bedre til læsning og matematik gennem bogpakker.

Flygtningebørn er i en særlig sårbar og udsat position. Mødet med et nyt land er svært for børnene at skulle forholde sig til. Det at skulle tilpasse sig en ny skolekultur og et nyt sprog er en særlig stor udfordring. Mange af flygtningeforældrene har desuden ikke de sproglige ressourcer til at kunne støtte børnene i deres faglige udvikling.

Derfor har Dansk Flygtningehjælp indgået et partnerskab med Egmont koncernens børnebogsforlag Carlsen og uddannelsesforlag Alinea samt forsknings- og rådgivningsvirksomheden Als Research. Partnerskabet står for projektet Klub Kickstart, og det er finansieret af Egmont Fonden.

Formålet med Klub Kickstart er at forbedre flygtningebørnenes faglige niveau i læsning og matematik i folkeskolen, så de i højere grad får de nødvendige kompetencer til at gennemføre en ungdomsuddannelse som grundlag for at få et velfungerende voksenliv. Desuden ønskes betydningen af elevernes sociale baggrund mindsket for dermed at fremme, at alle elever dygtiggøres, så meget de kan. Endelig forventes det, at indsatsen også har en gavnlig effekt for børnenes generelle trivsel.

Målgruppen er flygtningebørn i alderen 6-16 år. Gennem Klub Kickstart får de tilsendt bogpakker med skoleunderstøttende materialer, som skal motivere og engagere børnene. Bogpakkerne består af 2-3 læsebøger af høj kvalitet samt specialudviklede mini-hæfter med særligt udvalgte matematikopgaver, skoleunderstøttende spil samt skrive-, læse- og regneredskaber.

Du kan læse mere om Klub Kickstart på www.klubkickstart.dk

Klub Kickstart i medierne

Folkebladet Lemvig
Christinelyst-elever blandt de første til at få bogpakker
Læs artiklen

Fyens Stiftstidende
Flygtningebørn på Danehofskolen får boglig håndsrækning
Læs artiklen