Klub Kickstart - bogpakker, der giver flygtningebørn lyst til læring

Klub Kickstart støtter flygtningebørn på 6-16 år med at blive bedre til læsning og matematik gennem bogpakker.

Flygtningebørn er i en særlig sårbar og udsat position ved ankomsten til Danmark, hvor det at skulle tilpasse sig en ny skolekultur og et nyt sprog er en særlig stor udfordring for børnene. Mange af flygtningeforældrene har desuden ikke de sproglige ressourcer til at kunne støtte børnene i deres faglige udvikling. Derfor har Dansk Flygtningehjælp indgået et partnerskab med Als Research, som står for dokumentation og evaluering. Projektet finansieres af Egmont Fonden og støttes desuden af to af Egmontkoncernens forlag (børnebogsforlaget Carlsen og uddannelsesforlaget Alinea).

Projektet Klub Kickstart bidrager til at forbedre flygtningebørns faglige niveau i folkeskolen og sikre dem de nødvendige kompetencer til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Projektet er en dansk tilpasning af den skoleunderstøttende metode The Letterbox Club, som har været afprøvet med gode resultater i bl.a. Storbritannien.

Projektets formål er at forbedre flygtningebørns faglige niveau i læsning og matematik i folkeskolen, og derigennem sikre at de i højere grad får de nødvendige kompetencer til at gennemføre en ungdomsuddannelse som mulighedsskabende for fremtiden. Desuden ønskes betydningen af elevernes sociale baggrund mindsket for dermed at fremme, at alle elever dygtiggøres, så meget de kan. Endelig forventes det, at indsatsen også har en gavnlig effekt for børnenes generelle trivsel.

Målgruppen er flygtningebørn i alderen 6-16 år. Gennem Klub Kickstart får de tilsendt bogpakker med skoleunderstøttende materialer, som skal motivere og engagere børnene. Bogpakkerne består af 2-3 læsebøger af høj kvalitet samt specialudviklede mini-hæfter med særligt udvalgte matematikopgaver, skoleunderstøttende spil samt skrive-, læse- og regneredskaber.

Du kan læse mere om Klub Kickstart på www.klubkickstart.dk

Klub Kickstart i medierne

Folkebladet Lemvig
Christinelyst-elever blandt de første til at få bogpakker
Læs artiklen

Fyens Stiftstidende
Flygtningebørn på Danehofskolen får boglig håndsrækning
Læs artiklen