Bliv frivillig rådgiver

Hvad skal man kunne som rådgiver? 
Frivilligrådgivningerne er bemandet med jurister, socialrådgivere og andre med relevant uddannelse og erfaring. For at blive rådgiver skal du have en god faglighed og være indstillet på at følge tilbudte og gratis kurser - herunder et introduktionskursus (afholdes i weekenden) samt vores introducerende kurser om relevnt lovgivning.

Som rådgiver skal du være i stand til at lytte aktivt, identificere eventuelle problemer og løsninger af samme, samt kunne udvise både empati og en grundlæggende respekt for andre mennesker. Det er en fordel, hvis du har en vis personlig ballast og livserfaring. Er du studerende, skal du som minimum være i gang med overbygningen af dit studie og have relevant erhvervs- eller rådgivningserfaring.

Tværfaglig rådgivning
Som rådgiver arbejder man sammen i små teams, fx en jurist sammen med en sociafaglig rådgiver. Du skal derfor være interesseret i at arbejde både tværfagligt og flerfagligt. Dvs. at du skal have respekt og lydhørhed i forhold til kollegaer, der repræsenterer andre fagområder, og at du er villig til at tilegne dig indsigt i de øvrige fagområder, som rådgivningen repræsenterer.

Hvordan ansøger man? 
Hvis du ønsker at blive frivillig rådgiver, skal du sende os en kort motiveret ansøgning og dit CV pr. mail og angive hvilken Frivilligrådgivning, der har din interesse. Send din ansøgning og CV til: 

Line Trappehave Nielsen, line.trappehave@drc.ngo / 28 10 00 61

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere, før du søger.