Inddragelse af opholdstilladelser, midlertidighed og hjemsendelser - et kursus for både flygtninge og frivillige

 
 

Der vil være mulighed for tolk til oplægget. Er der brug for en tolk til en særlig sproggruppe, så skriv venligst hvilken i kommentarfeltet ved tilmelding af kurset.  

De seneste år har mange flygtninge og migranter i Danmark været ramt af det store politiske fokus på inddragelse af opholdstilladelser og hjemsendelser. Det såkaldte paradigmeskifte og den skærpede diskurs omkring hjemsendelse har skabt en stor usikkerhed både blandt flygtninge, frivillige og pårørende, og gjort det udfordrende at vejlede og forstå flygtninges rettigheder. For hvad går alle disse regler egentlig ud på, og hvad betyder de for flygtninge i Danmark? Hvordan foregår en inddragelsessag hos myndighederne, og hvilke muligheder har man som flygtning i sådan en sag? Og hvilke muligheder er der for repatrieringsstøtte, hvis man får inddraget sin opholdstilladelse?

Til dette oplæg vil Kholoud Ibrahim, der til dagligt arbejder som jurist i asylafdelingen ved Dansk Flygtningehjælp, kaste lys over disse spørgsmål og problemstillinger. Asylafdelingen tilbyder blandt andet gratis, juridisk rådgivning til de berørte flygtninge, og vil på denne kursusaften formidle denne viden til både flygtninge og frivillige. Hensigten med oplægget er, at både flygtninge og frivillige modtager den samme information, og derved har den samme ramme for at forstå flygtninges rettigheder og muligheder. Som frivillig er dette en anledning til at tage en flygtning i hånden og sammen lære mere om den retslige ramme, der omgiver midlertidighed, inddragelser af opholdstilladelser og/eller hjemsendelser.

 

Oplægsholder: Kholoud Ibrahim, jurist, juridisk rådgiver i Asylafdelingen, Dansk Flygtningehjælp.

Kursusleder: Anne-Sofie Qusit 

Tid og sted: Onsdag den 22. januar kl. 17 - 19.

Nørresundby Idrætscenter, Lerumbakken 11, 9400 Nørre Sundby

 

Tilmeld dig kurset her: TILMELD DIG HER