Fra opvækst i en flygtningelejr til lokalpolitiker

Et liv som flygtning i eksil er ofte præget af en hverdag med flere udfordringer, end de fleste mennesker kommer til at møde. En væsentlig udfordring er blandt andet at skulle falde til i et samfund, der er så forskelligt fra det, man oprindeligt kommer fra.

Hvordan føles det pludselig at stå i Københavns Lufthavn som palæstinensisk flygtning fra en flygtningelejr? Hvordan tilegner man sig fra den ene dag til den anden en ny kultur, et nyt sprog og et nyt tankesæt?

Det er nogle af de spørgsmål som Suzan Daoud, med udgangspunkt i sin selvbiografiske bog "Vejen væk fra Baalbeck", vil komme ind på i sit foredrag.

Suzan Daoud blev født den 1. april 1980 i en libanesisk flygtningelejr. Hun kom til Danmark i 1992. Daoud har været medlem af integrationsrådet i Fredensborg Kommune fra 2006-2008 og i november 2009 blev hun valgt ind i byrådet i Fredensborg Kommune som den første kvinde med en anden etnisk baggrund. Hun er stifter og formand for Fredensborg Mulitkulturel Kvindeforening, og har modtaget flere priser, bI.a. Fredensborgs integrationspris, den palæstinensiske hæderspris og Samaa Cultural Society hæderspris. I 2017 var hun nomineret til Danmarks fællesskabspris. 

 

Oplægsholder
Suzan Daoud, forfatter, foredragsholder og lokalpolitiker

Kursusleder
Regional konsulent

Tid og sted
Tirsdag den 26. marts 2019 kl. 17-19
Dansk Flygtningehjælp, Borgergade 10, 5. sal, 1300 København K.

 

OBS! Kurset er aflyst grundet for få tilmeldte. Vi beklager!