Inspiration og viden

Inspiration og tips til frivillige aktiviteter

Her samler vi løbende materialer og dokumenter om konkrete frivillige aktiviteter, som bliver udarbejdet af medarbejdere eller frivillige.

Inspiration til frivillige aktiviteter

Inspiration og tips til koordinatorer

Som koordinator har du et særligt ansvar i din frivilliggruppe. Her finder du relevant inspirationsmateriale og guides, eksempelvis om modtagelse af nye frivillige, organisering i gruppen, rekruttering og fundraising.

Inspiration til koordinatorer

25 spørgsmål og svar om flygtninge

Vores populære folder '25 spørgsmål og svar om flygtninge' er en god introduktion til at forstå flygtninge og integrationsrammerne i Danmark. Opdateret januar 2018.

Hent folder

Lovgivningshåndbog

Center for Udsatte Flygtninge har udarbejdet en lovgivningshåndbog, der beskriver betingelser og vilkår i forbindelse med forsørgelse og beskæftigelse, hjælp i særlige tilfælde, særlig støtte til børn, unge og voksne og uledsagede mindreårige flygtninge. Opdateret oktober 2018.

Hent lovgivningshåndbog

Kommunale kan- og skal-opgaver

Vi har lavet et dokument, der beskriver komunens kan- og skal-opgaver i integrationsperioden. Notatet er udarbejdet til medarbejdere og frivillige i Dansk Flygtningehjælp.
Opdateret maj 2018.

Hent pdf

Notater om danske regler og lovgivning

Vi udarbejder notater på udvalgte emner indenfor danske regler og lovgivning ift. flygtninge og integration. Her finder du også vores oversigt over de kommunale kan- og skal-opgaver.

Læs notater

nyidanmark.dk

Udlændingestyrelsen opdaterer nyidanmark.dk, der er den officielle internetportal om reglerne for indrejse og ophold i Danmark. Her finder du beskrivelser af lovgivning i forhold til asyl, familiesammenføring, permanent ophold m.m. 

Gå til nyidanmark.dk

Tal og fakta på udlændingeområdet

Tal og fakta om visum og opholdstilladelse til tredjelandsstatsborgere. Udgivet af Udlændingestyrelsen og Styrelsen for International Rekruttering og Integration. Opdateret juni 2018

Hent publikationen

Beskæftigelse og uddannelse

Det er ikke til at komme udenom, at beskæftigelse og uddannelse fylder meget i flygtninges hverdag i Danmark. Derfor har vi lavet en side, hvor du finder opdateret information om flygtninges vej til beskæftigelse, og gode råd og vejledning til, hvordan du som frivillig kan støtte på bedst mulig vis.

Hent inspirationshæftet 'En flygtnings vej til beskæftigelse'

Flygtninge med traumer og PTSD

Nogle flygtninge lider af PTSD, og hvis du har med denne gruppe at gøre som frivillig, kan det være en god idé at læse vores folder om hvordan du kan være med til at øge tillid og livskvalitet.

Hent folder

Publikationer fra Dansk Flygtningehjælp

Her finder du alle publikationer fra Dansk Flygtningehjælps forskellige afdelinger, blandt andet høringssvar, landeprofiler og rapporter.

Gå til publikationer