Inspiration og viden

Inspiration og tips til aktiviteter

Her samler vi løbende materialer og dokumenter om konkrete frivillige aktiviteter, som bliver udarbejdet af medarbejdere eller frivillige.

Inspiration til frivillige aktiviteter

25 spørgsmål og svar om flygtninge

Vores populære folder '25 spørgsmål og svar om flygtninge' er en god introduktion til at forstå flygtninge og integrationsrammerne i Danmark. Opdateret maj 2019.

Hent folder

Lovgivningshåndbog

Center for Udsatte Flygtninge har udarbejdet en lovgivningshåndbog, der beskriver betingelser og vilkår i forbindelse med forsørgelse og beskæftigelse, hjælp i særlige tilfælde, særlig støtte til børn, unge og voksne og uledsagede mindreårige flygtninge. Opdateret oktober 2018.

Hent lovgivningshåndbog

Kommunale kan- og skal-opgaver

Vi har lavet et dokument, der beskriver komunens kan- og skal-opgaver i integrationsperioden. Notatet er udarbejdet til medarbejdere og frivillige i Dansk Flygtningehjælp. Opdateret marts 2019.

Hent pdf

Om L140: Det giver stadig mening at integrere sig i det danske samfund

Der er mange rygter i omløb om den nye lovgivning, og de skaber forvirring og usikkerhed. Vi har lavet dette skriv for at hjælpe med at skabe klarhed og bevare fremtidsperspektivet. Opdateret marts 2019.

Hent pdf 

Notater om danske regler og lovgivning

Vi udarbejder notater på udvalgte emner indenfor danske regler og lovgivning ift. flygtninge og integration. Her finder du også vores oversigt over de kommunale kan- og skal-opgaver.

Læs notater

nyidanmark.dk

Udlændingestyrelsen opdaterer nyidanmark.dk, der er den officielle internetportal om reglerne for indrejse og ophold i Danmark. Her finder du beskrivelser af lovgivning i forhold til asyl, familiesammenføring, permanent ophold m.m. 

Gå til nyidanmark.dk

Tal og fakta på udlændingeområdet

Tal og fakta om visum og opholdstilladelse til tredjelandsstatsborgere. Udgivet af Udlændingestyrelsen og Styrelsen for International Rekruttering og Integration. Opdateret juni 2018

Hent publikationen

Beskæftigelse og uddannelse

Det er ikke til at komme udenom, at beskæftigelse og uddannelse fylder meget i flygtninges hverdag i Danmark. Derfor har vi lavet en side, hvor du finder opdateret information om flygtninges vej til beskæftigelse, og gode råd og vejledning til, hvordan du som frivillig kan støtte på bedst mulig vis.

Hent inspirationshæftet 'En flygtnings vej til beskæftigelse'

Flygtninge med traumer og PTSD

Nogle flygtninge lider af PTSD, og hvis du har med denne gruppe at gøre som frivillig, kan det være en god idé at læse vores folder om hvordan du kan være med til at øge tillid og livskvalitet.

Hent folder

Flygtninge som frivillige

Inddragelse af flygtninge i det frivillige arbejde styrker værdigheden og er fordelagtigt for frivilliggruppen. Folderen her inspirer dig til, hvordan du kan støtte flygtninge i at blive en del af den frivillige indsats.

Hent folder

Andre publikationer fra Dansk Flygtningehjælp

Her finder du alle publikationer fra Dansk Flygtningehjælps forskellige afdelinger, blandt andet høringssvar, landeprofiler og rapporter.

Gå til publikationer